Wandelen en foto's maken met Stichting Klokhuis op het eiland van Brienenoord.

Wandelen en fotografie voor Apple liefhebbers

[vc_row 0=””][vc_column 0=””][vc_custom_heading text=”Wandelen en fotografie voor Apple-liefhebbers” font_container=”tag:h1|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_custom_heading text=”Loop mee en laat je bijpraten over fotografie bij de Klokhuis Fotowerkgroep” font_container=”tag:h4|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][interactive_banner banner_title=”De fotowerkgroep in actie” banner_desc=”De Klokhuis Fotogroep organiseert activiteiten voor alle Klokhuis donateurs, met de focus op fotografie. We verzorgen regelmatig lezingen over fotografieonderwerpen op de Klokhuisdagen in Vinkeveen. Daar staan we ook altijd met onze Klokhuis Fotogroep-stand. Hier kunt u informatie krijgen over het Apple programma Foto’s maar ook over andere fotobewerkingsprogramma’s en overige fotografiegerelateerde onderwerpen.” icon_disp=”with_heading” banner_icon=”Defaults-image photo picture-o” banner_image=”id^16214|url^https://www.klokhuis.nl/wp-content/uploads/2020/02/wandeling27.jpg|caption^null|alt^null|title^wandeling27|description^null” link_opts=”more” banner_link=”url:http%3A%2F%2Fwww.klokhuis.nl%2Fterugblik-2020-putten%2F|title:De%20Klokhuis%20fotogroep%20in%20actie||” banner_link_text=”Bekijk alle foto’s” banner_link_bg_color=”#3b5823″ heading_title_color=”#3b5823″ banner_bg_color=”#c3dfac” desc_color=”#000000″ banner_overlay_bg_color=”#c3dfac” banner_title_style=”font-weight:bold;” banner_title_font_size=”desktop:14px;tablet:12px;tablet_portrait:12px;mobile_landscape:12px;mobile:9px;” banner_title_line_height=”desktop:22px;tablet:20px;tablet_portrait:20px;mobile_landscape:20px;mobile:17px;”][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Over de Klokhuis fotowerkgroep” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text 0=””]De Klokhuis Fotowerkgroep organiseert activiteiten voor alle Klokhuis donateurs, met de focus op fotografie. We verzorgen regelmatig lezingen over fotografieonderwerpen op de Klokhuisdagen in Vinkeveen. Daar staan we ook altijd met onze Klokhuis Fotowerkgroep-stand. Hier kunt u informatie krijgen over het Apple programma Foto’s maar ook over andere fotobewerkingsprogramma’s en overige fotografiegerelateerde onderwerpen. We laten je daar bijvoorbeeld graag zien hoe je foto’s leuk af kunt drukken of hoe je ze slim kunt vertonen door middel van het programma Keynote.
Verder organiseren we Fotowandelingen en beheren we een eigen gebied op het Klokhuis Forum, waar we aandacht besteden aan typische foto-onderwerpen. Daar is eveneens het grote Prachtplaten-draadje te vinden![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][us_gallery ids=”12104,12103,12102,12123,12124,12125,12126,12127,12128″ columns=”3″ orderby=”rand” indents=”1″][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Over de fotowandelingen” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text 0=””]We zijn waarschijnlijk het meest bekend van onze Fotowandelingen. Die organiseren we inmiddels zo’n drie keer per jaar. De opzet daarvan is heel simpel. We lopen met z’n allen dezelfde route en maken onderweg foto’s van wat we zoal zien. Vervolgens worden ze besproken en het vergelijken van de verschillende foto’s is altijd erg leerzaam, want iedereen kiest onderweg uiteraard zelf het camera-standpunt en de uiteindelijke compositie.

Daarnaast is het gewoon reuze gezellig, dat samen fotograferen. Je wilt immers ook wel eens gewoon op een terrasje zitten tijdens dat lopen. Kortom: zo’n Klokhuis Fotowandeling is voor iedereen. Een zware professionele camera mag uiteraard, maar is zeker niet noodzakelijk. Integendeel; er lopen ook mensen mee die alles knippen met een iPhone! 
Een fotowandeling heeft vaak ook nog wat nasleep. Want wat wordt er daarna nog op de Mac gedaan? Wat is de uiteindelijke uitsnede geworden, wat is er voor nabewerking gedaan, en met welke software…? Op die manier blijft er ook na zo’n wandeling nog volop te bespreken.
Uiteindelijk worden de mooiste zes foto’s per deelnemer op de Klokhuis-site geplaatst.
Deelname aan zo’n fotowandeling staat uiteraard open voor alle Klokhuis donateurs, de enige kosten zijn je eigen consumpties. Introducés zijn van harte welkom.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”De activiteiten van de fotogroep” use_theme_fonts=”yes”][vc_tta_accordion toggle=”1″ title_tag=”p”][vc_tta_section title=”Zaterdag 8 oktober 2022, fotowandeling#30, Eiland van Brienenoord” tab_id=”1666435638824-74e8a81b-b434″][vc_column_text]Een frisse zaterdag, 8 oktober 2022, zijn wij gaan wandelen als de Klokhuis Fotowerkgroep. Doel was een onbewoond eiland. Maar gelukkig was dit eiland met een brug te bereiken: het eiland van Brienenoord, in Rotterdam. Het is een piepklein stukje Nederland wat op een markante plek ligt: de Van Brienenoordbrug, met enkele pijlers op het eiland, torent hoog boven het eiland uit.  Lees het hele bericht en bekijk de mooie foto’s.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Zaterdag 11 juni 2022, fotowandeling #29 Arboretum in Doorn” tab_id=”1666435640312-5fafe726-1ccd”][vc_column_text]Het was een perfecte dag en het arboretum wilde zichzelf weer overtreffen in schoonheid. Er komen vast nog foto’s op onze website.

Doordat we beschikten over een elektrisch karretje, konden de oudere deelnemers er toch nog bij blijven,  toen een aantal fittere personen nog even door wilden gaan.
Al met al een zeer aangename en geslaagde dag. Sanne, de organisator, had ook nog een mini-picknick georganiseerd met koffie en thee. Dit werd zeer gewaardeerd! Bekijk de foto’s van deze wandeling.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Zaterdag 13 november 2021, fotowandeling #28: Amelisweerd” tab_id=”1637492551752-b944e535-2970″][vc_column_text]De weergoden waren de Klokhuis Fotowerkgroep goed gezind. Na een waterig begin van de dag is de wandeling in Amelisweerd zo goed als droog gebleven: een zeer licht buitje werd weer rap teruggefloten door de goden.

De herfstkleuren en de paddestoelen waren alom vertegenwoordigd.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Zaterdag 22 februari 2020, fotowandeling #27: op klompen” tab_id=”1581976705614-ece742ab-d553″][vc_column_text]Op zaterdag 22 februari 2020 is er een nieuwe foto-wandeling gepland.
Onder het motto: klompen gewenst maar niet verplicht!
We gaan het klompenpad genaamd Oldenallerpad lopen.

We verzamelen rond 13:00 uur tegenover station Nijkerk (Willem Alexanderplein 16, 3862 CE) voor een kop koffie in ’t Koetshuis Spoorzicht (Spoorstraat 34, 3862 AD).

Heb je zin, vind je het leuk? Noteer de datum in je agenda! Meld je aan! Dit kan, zoals gewoonlijk, op twee manieren:
– via het forum: draadje
– direct op het e-mailadres sanne@klokhuis.nl want Sip is er even tussenuit[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section indents=”none” title=”Zaterdag 9 maart 2019, tocht nummer 25″ tab_id=”1489088502618-6c6cdc3f-1c1b”][vc_column_text 0=””]Zaterdag 9 maart – Klokhuis fotowandeling #25 in het Baarnsche Bos.

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section indents=”none” title=”Zaterdag 26 oktober 2019, tocht nr. 26″ tab_id=”1489088676046-ec3c8b06-303f”][vc_column_text 0=””]Verslag van de rondwandeling door de studieverzameling van de TU Delft

Of zoals moet ik zeggen: Elektronica Erfgoed Nederland, tenminste volgens de ingewijden van de studieverzameling.

Het is geen museum en het is zelfs geen officiële collectie, maar het geeft u wel een fascinerend kijkje in de geschiedenis van de techniek, de enorme collectie oude elektronische apparaten en onderdelen die zich bevinden in de catacomben van het hoofdgebouw van de Technische Universiteit Delft.

Zaterdag 26 oktober 2019 was het dan zover. Achttien Klokhuis-donateurs – waaronder een aantal donateurs die nog nooit waren meegegaan – maakten hun opwachting bij de poorten van de Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI). We werden ontvangen door de heer Han Geijp.

Bij de ontvangst kregen we eerst een presentatie te zien over het ontstaan van de TU Delft en hoe deze studieverzameling tot stand gekomen is.

De TU Delft bestaat dit jaar vijftig jaar en dat wordt op 28 november 2019 groots gevierd. Professor Fokkema is bezig met een jubileumboek.

Tijdens deze presentatie vertelde de heer Geijp over een aantal grondleggers van het museum en één daarvan is Wim van der Poel. Inmiddels negentig jaar en oud-hoogleraar Informatica en nog steeds actief. Hij bouwde in 1958 eigenhandig een computer. De officiële naam was de ARCO, maar door het trage tempo waarmee de machine rekende kreeg het de bijnaam Testudo, Latijn voor schildpad. Tja, wat wilt u met 8kb geheugen.
Deze professor Dr. Ir. W. van der Poel (Wikipedia link) is ontwerper van de Testudo, de PTERA, de ZERO en de ZEBRA computers.

Samen met Professor Oberman (bouwheer van de TU Delft), mede-oprichter, heeft hij de studieverzameling in de kelder van de TU Delft tot leven gewekt. Professor Oberman wilde vijftig jaar geleden dat de kelder gebruikt zou worden als elektronicamuseum.

Filmpje van Een Vandaag over de keldermannen van de TU Delft

De ruimte in de kelder van de Faculteit EWI stond al een tijdje leeg en beide heren hebben flink gelobbyd om de kelder te gaan gebruiken voor studiedoeleinden waarin vervolgens allerlei elektronica, computers, telefoons, radio’s en dergelijke werden opgeslagen.
De ruimte omvat ca. 2.000 m² elektronica. Veel is uitgestald en in kaart gebracht maar een groot deel staat nog in opslag. Gelukkig krijgen de vele vrijwilligers ook hulp van twee studenten die naast hun studie zeer enthousiast zijn om alle elektronica die via allerlei kanalen binnenkomt, te ordenen, in kaart te brengen en uit te stallen.
Sinds kort is ook elektronica van het Waterlandmuseum uit Monnikendam ondergebracht in de kelder, waaronder de Blauwe tram. Er worden nog steeds tramexcursies gegeven met gereviseerde trams. De hele kelder is vintage. Alles krijgt een tweede leven.
De eerste zendbuis van Hans Idzerda is hier ook te vinden.

De eerste zendbuis van Idzerda

Hans Idzerda (1885 – 1944) verzorgde op 6 november 1919 het allereerste programma op de Nederlandse radio.

100 jaar radio in Nederland
Op 6 november 2019 was het 100 jaar geleden dat de eerste radio-uitzending was. Beluister hier het geluidsfragment.
Na de presentatie mochten we lekker rondsnuffelen in het museum.
Het museum is een echt Walhalla voor de liefhebber van elektronica in de breedste zin van het woord.

Neem een kijkje op de website van de computerverzameling van de TU Delft.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Enkele foto’s van de fotowandeling door de Studieverzameling van de TU Delft” tab_id=”1573992542940-3f19d745-8d41″][us_gallery ids=”15865,15864,15863,15862,15861,15860,15859,15858,15857″ columns=”3″ orderby=”rand” indents=”1″][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][us_separator 0=””][ult_buttons btn_title=”Deelnemen” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fforum.klokhuis.nl%2Fviewtopic.php%3Ff%3D34%26t%3D6420%26p%3D26717%23p26717|title:Deelnemen%20aan%20de%20volgende%20wandeling|target:%20_blank|rel:nofollow” btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#3b5823″ icon_size=”32″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:14px;tablet:11px;tablet_portrait:9px;mobile_landscape:9px;mobile:8px;” btn_line_height=”desktop:22px;tablet:19px;tablet_portrait:17px;mobile_landscape:17px;mobile:16px;”][us_separator 0=””][vc_custom_heading text=”Bekijk andere wandelingen” use_theme_fonts=”yes”][vc_widget_sidebar sidebar_id=”us_widget_area_fotowandelingen”][vc_custom_heading text=”Ook een wandeling organiseren?” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text 0=””]Per wandeldag stellen we een locatie vast, waarbij iemand van ons gastheer of gastvrouw is. Het is natuurlijk niet de bedoeling om zo’n gastheer/gastvrouw zomaar aan te wijzen, maar we zijn erg blij als iemand zich aanmeldt. Vind je dus dat we wel wat al te vaak naar het westen van het land gaan? Zoek dan voor ons eens een leuke locatie in het noorden, bijv. Groningen, Friesland of Drenthe. Of in het oosten, zoals Overijssel of Gelderland. Daar zijn ook prachtige locaties om te fotograferen. Of wat dacht je van het zuiden? Brabant, Limburg of Zeeland? Binnenlocaties zijn interessant voor de periode waarin het weer onberekenbaar is.

We zijn er sterk van overtuigd dat je niet helemaal naar het buitenland hoeft om iets leuks te beleven. Weet je een leuke locatie? Meld je dan via het forum of via e-mail aan: sanne[at]klokhuis.nl.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][us_single_image image=”12480″ size=”full” lightbox=”1″ frame=”phone6-2″][us_separator 0=””][vc_custom_heading text=”Het grote Pracht-platen-draadje” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text 0=””]De Klokhuis Fotowerkgroep heeft een eigen gebied op het Klokhuis Forum, met een subforum over Kleurbeheer. Op het Klokhuis Forum is onze Fotowerkgroep de eigenaar van het langstlopende discussie-item dat er ooit is gestart: het grote Prachtplaten-draadje met inmiddels ruim over de dertig schermen met informatie. Hier plaatsen onze leden hun foto’s om daarna opbouwende kritiek of lof te ontvangen van de anderen. Het geeft een goed beeld van wat er zoal gebeurt bij onze fotografen.[/vc_column_text][us_single_image image=”12472″ size=”full” align=”left” lightbox=”1″][ult_buttons btn_title=”Ga naar het forum” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fforum.klokhuis.nl%2Fviewtopic.php%3Ff%3D34%26t%3D2812|title:Ga%20naar%20het%20pracht-platen-praatje|target:%20_blank|” btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#3b5823″ icon_size=”32″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:14px;tablet:11px;tablet_portrait:9px;mobile_landscape:9px;mobile:8px;” btn_line_height=”desktop:22px;tablet:19px;tablet_portrait:17px;mobile_landscape:17px;mobile:16px;”][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column 0=””][us_gallery ids=”15857,15858,15859,15860,15861,15862,15863,15864,15865″ columns=”6″ orderby=”rand” indents=”1″][/vc_column][/vc_row]

Scroll naar boven