iPhone, iPad en iPod herstellen via een kopie op iCloud

Instellen automatische reservekopie naar iCloud
Sinds de introductie van iOS 5 in 2011 kan op een simpele manier de iPhone, iPad en iPod voorzien worden van een eerder gemaakte iCloud backup via iTunes op de Mac of via de iPhone, iPad of iPod zelf.

iphoto_icloud1

Om een reservekopie te kunnen maken is het nodig dat je geldig iCloud account hebt en dat je bent ingelogd via Instellingen/iCloud.
Het maken van een reservekopie begint in Instellingen/iCloud, scroll op deze pagina naar Reservekopie en raak deze regel aan. Zorg nu dat op de Reservekopie pagina de iCloud-reservekopie knop groen is(zie bovenstaande afbeelding).
Een iCloud-reservekopie worden automatisch gemaakt als het apparaat is aangesloten op een spanningsbron, het scherm ge-locked scherm is en verbinding heeft met een WiFi netwerk.
Het is ook mogelijk om handmatig een iCloud-reservekopie te maken, raak daarvoor op de Reservekopie pagina de knop ā€˜Maak nu reservekopieā€™ aan.

Reservekopie vanaf iCloud gebruiken

De reden om een reservekopie te gebruiken om een iPhone, iPad of iPod te herstellen kunnen verschillend zijn, een veelvoorkomende reden is b.v. als er een nieuw apparaat aangeschaft wordt maar ook storingen in iOS of apps kunnen een reden zijn. Gelukkig heeft Apple het proces redelijk eenvoudig gemaakt.

Met de komst van opslag in de cloudĀ  heeft Apple met iCloud een systeem ontwikkeld om files op te slaan en weer terug te halen zonder gebruik te maken van een computer, iets dat vroeger alleen maar via iTunes kon.

Om een nieuw apparaat te voorzien van een reservekopie vanaf iCloud kies Herstel van iCloud reservekopie en kies daarna welke reservekopie je wilt gebruiken. Het begin van het proces duurt ongeveer 7 minuten daarna is de duur ervan afhankelijk van de hoeveelheid apps die geĆÆnstalleerd moeten worden.

iphone_welkekopie

Als er vanwege andere redenen een reservekopie vanaf iCloud gebruikt moet worden ga dan naar Algemeen en selecteer Stel opnieuw inĀ  en kies daarna Wis alle inhoud en instellingen, het apparaat wordt vervolgens teruggebracht naar de fabrieksinstellingen en uiteindelijk zal dezelfde keuze verschijnen over welke reservekopie gebruikt moet worden.

 

iphone_herstel

 

Het herstellen van een apparaat vanuit iTunes begint met het klikken op de icoon van het apparaat links boven in het scherm de informatie over het apparaat zal nu getoond worden. Als iCloud geselecteerd is klik dan op Zet reservekopie terugā€¦ en kies vervolgens welke reservekopie je wilt gebruiken.

itunes_herstel

 

Scroll naar boven