Gaming en de Vision Pro

 

De Vision Pro is een nieuw product en daar is onvermijdelijk mee verbonden dat er nog (te) weinig software voor is. Het is niet alleen lastig met de aantrekkelijkheid van een nieuw product, maar als het aantal gebruikers nog klein is, is de te verwachten omzet voor de softwareontwikkelaars Ā natuurlijk ook een factor.

De meeste mensen zijn wel bekend met het fenomeen Steam. Een lidmaatschap is vereist, overigens gratis, en dan is er toegang tot commerciƫle games en vaak tegen gunstige prijzen. Vanuit deze hoek is men toch bezig zaken te ontwikkelen. Op dit moment is het voor de consument nog een moeizame zaak omdat een Mac nog nodig is om zaken voor elkaar te krijgen op de Vision Pro en bovendien is het nog niet voor het grote publiek beschikbaar, maar er zit in ieder geval wat beweging is.

Apple heeft weliswaar Apple Arcade ontwikkeld, en dat is een maandabonnement op spelletjes. Vaak wel aardig maar niet erg baanbrekend. Apple lijkt ook niet zo in te zetten op games. Jammer want de nu al bekende brillen zijn daar juist op gericht. Wat natuurlijk wel een punt is, is dat de Vision Pro in potentie een veel krachtiger product is.

Het gaat met de verkoop ook niet zo geweldig, nogal wat mensen sturen de Vision Pro terug, en de materiaalkosten zijn ook dusdanig hoog, dat Apple er nog niet veel op kan verdienen.

Mogelijk zijn de klanten die nog even wachten met de volgende versies beter uit.

 

Scroll naar boven