Een aantal technische gegevens van de Vision Pro zijn bekend


We hebben lang in het duister moeten tasten wat precies de technische specificaties waren van de Vision Pro.
Het enige wat min of meer was uitgelekt, betrof de processor, het is  een M2. Hij wordt geleverd met met een 8 core CPU en een 10 core GPU. Inderdaad, de aangekondigde M2 Mini specificaties. Bedenk daarbij wel dat de Vision weliswaar een computer is, maar het accent ligt toch sterk op het beeld, omdat daar de vernieuwing voor een deel zit. De specs voor bijvoorbeeld een Ultra worden in de verste verte  niet gehaald, maar het is ook een ander apparaat met een totaal ander gebruik.

De Vision Pro heeft, om met de normale dingen te beginnen, wifi 6 en Bluetooth 5.3.

Wat het geluid betreft hadden we meer verwacht: speakers met ruimtelijk geluid en head tracking, dat is wat we al hebben. Zo te zien gaat het om de specificaties van de laatste AirPods Pro en die zijn verder natuurlijk ook niet echt mis. Zes microfoons en beamvorming ¬†helpen ook. Het ‘beeld’ maakt zoals verwacht gebruik van micro OLED technologie.

Gezien de aard van dit apparaat is het aantal sensoren natuurlijk fors. Camera’s functioneren als zodanig. Vier camera’s die de ogen volgen en dat is belangrijk, want waar de ogen naar kijken is hetgeen geselecteerd wordt. De muisknop is vervangen door twee vingers tegen elkaar te klikken. Een Lidar scanner, een True death camera systeem en verder nog acht camera’s om het geheel aan te sturen. Dit is echt nieuw.

Hoe de identiteit van de gebruiker wordt vastgesteld is te vergelijken met FaceTime. Het is, zoals dat heet, Iris based. De opslagruimte varieert van 256 GB via 512 GB naar 1 TB.

Het lijkt er toch een beetje op dat de first time users moeten gaan rekenen op  snelle verbetering van de specs, en dat is natuurlijk de oude verkooptruc om gebruikers aan te zetten om te blijven kopen.

Scroll naar boven