Uw Mac vanaf uw vakantie-adres bedienen? Het kan!


Inderdaad, als u op vakantie of in de trein uw iPad meeneemt, kunt u vanaf de iPad een Mac die u thuis heeft aanstaan, gewoon bedienen. Een extra laptop aanschaffen voor dat doel is helemaal niet nodig. We beschreven het in het laatste Klokhuis Magazine.
Kort door de bocht: u installeert de app Splashtop op de iPad en op de Mac en het is dan een kwestie van de Mac instellen dat uw beeld gedeeld mag worden en u kunt het onderweg op de iPad oproepen, ook in Zwitserland of waar dan oog.
Ideaal, want een Mac heeft nu eenmaal meer mogelijkheden dan een iPad. Het principe is dat u via wifi of 4G beide verbinding heeft met een draadloos netwerk.
Het is echt kinderlijk eenvoudig in te stellen. In Nijmegen waar we een soort  helpdesk in een gezellig café houden zag men het gemak ervan. Lees vooral het artikel in het laatste Klokhuis Magazine.

Nog twee tips
U heeft naar ik aanneem uw Mac thuis beveiligd met een wachtwoord. Als u Splashtop op de iPad invoert, krijgt u het beeld van uw Mac snel te zien, maar u moet dat wachtwoord natuurlijk nog wel intypen. Activeer het toetsenbord met het symbooltje rechts onderin. Type het wachtwoord in en u heeft volledige toegang. Feitelijk doet de iPad niets anders dan het beeld van de Mac weergeven en heeft het knoppen om de Mac te bedienen. Daarnaast moet er natuurlijk een draadloze verbinding zijn. Alles wat u met de Mac kunt, kan dan ook ook de iPad, desnoods ook Parallels met Windows.

Als u een Apple Pencil heeft, die ligt te verstoffen, dan is dit een hele handige tool om de iPad in deze opstelling te bedienen. Met de bewegingen van de Pencil kunt u de muiscursor scherp aansturen. Zonder pencil gaat het ook, dan moet het met de vinger. De cursor goed neerzetten en dan even tappen op het scherm van de iPad.
Splashtop is niet meer dan een app op uw iPad, alle functionaliteit van de iPad is onveranderd. Splashtop is een onderdeel van Setapp, maar is ook los te koop.
Zo ziet Windows op uw iPad er uit:

U ziet hier de transparante knoppen beter. Eventueel een extra inkermuisknop, vier pijlen om in een (tekst-) venster te scrollen, een rechtermuisknop, scrollen in een venster, toetsenbord en met de pijl links zijn nog extra instellingen in te zetten. Een prachtig programma!

 

 

 

 

2 gedachten over “Uw Mac vanaf uw vakantie-adres bedienen? Het kan!”

 1. Oh wat is dat mooi! Maar is het ook noodzakelijk? Ik zie niet in waarom je je hele vakantie een computer zou laten aanstaan. Als ik ergens ben, en dat gebeurt nogal eens, waar ik niet de beschikking heb over mijn eigen laptop/desktop, dan loop ik een bibliotheek binnen. Ik heb de laatste 10 jaar niet meer meegemaakt dat daar géén mogelijkheid is om van internet gebruik te maken. En het heeft ook nog eens twee voordelen. Ten eerste werk je dan met een vaste internetverbinding; dus weinig tot geen risico’s en snel. Ten tweede kun je dan ook de diverse kranten lezen en op de hoogte blijven van al het nieuws in de wereld waar je belangstelling voor hebt. Ook het lokale nieuws.
  Een prettige vakantie allemaal.
  P.S.
  E.e.a. werkt natuurlijk niet als je ergens in de bush bush verblijft. De kans is dan echter groot dat je ook geen internetverbinding hebt.
  P.S.2
  Ik ben trouwens blij als ik eens geen e-mails hoef te beantwoorden. Dat levert een hoop rust op.

 2. Tja, wanneer is iets nodig….. Ik denk dan toch aan het wat subjectivistische als je kwaliteit van leven toeneemt. Maar daar zondigen we allemaal tegen, lang niet alles wat we doen zijn eigen keuzes, 😉 Al denken we dat vaak wel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven