Monterey al vast uitproberen met Parallels

Monterey is nog een bèta versie. maar is voor iedereen die dat wil te downloaden. Apple staat nog niet garant.. Het is natuurlijk link om die op het eigen systeem al te installeren. Wat ons betreft: niet doen. Dat betekent in ieder geval een backup maken en je weet niet wat er nog mis kan gaan. Veel mensen zetten het dan ook op een externe schijf.

Veel handiger is het een testversie op een virtuele machine van Parallels te zetten. De meeste mensen gebruiken Parallels voor Windows. Het is dan zaak om u aan te melden voor het testprogramma en in Parallels 17 bij voorkeur een nieuwe virtuele machine aanmaken. Installeer dit met de optie New –> (..) another OS from in dit geval een image. Als de installatieapp gedownload is, dat duurt even met 12 gieg, dan daarmee is Monterey installeren. Het duurt even, maar u hoeft geen zorgen te hebben dat er nare dingen met uw Mac gebeuren. De geïnstalleerde Virtual Machine is in verhouding wel erg groot, ruim 95 GB, dus u moet wel flink ruimte op uw harde schijf of SSD hebben. Het is ietsje langzamer. Parallels 17, als Macprogramma, is wel geschikt voor Monterey maar daar heeft u uiteraard niet zoveel aan als u nog met Big Sur aanstuurt.

 

Parallels houdt als naam voor de HD op Monterey ‘Macintosh HD’ aan en dat kan verwarrend zijn. Om iedere vergissing te voorkomen kunt u de HD voor Big Sur mogelijk even tijdelijk een andere naam geven, goed voor de peace of mind. Let er wel op dat Parallels de bekende  en noodzakelijk Parallels Tools niet automatisch installeert. Dat is nodig, Parallels Tools zijn ten dele drivers. Te vinden in een submenu: Install Parallels Tools.

Wij konden het niet laten, voor de hele procedure is wel meer dan een uur nodig en dat op een vrij snelle Mac met een vlotte verbinding. Het is best leuk om mee te spelen. Parallels is een heerlijk programma.

Scroll naar boven