De bril met Virtual Reality en Augmented Reality komt dichterbij

Reality OS? Ja het bestaat nog niet in de winkel, maar Apple lijkt er hard aan te werken. De watchers leiden dit af uit het feit dat Apple patenten heeft aangevraagd die in die richting wijzen.
Wat iOS voor de iPhone is en macOS voor de Mac, is realityOS voor de nieuwe virtuele bril van Apple. Dat betekent niet dat deze Apple-bril volgende week al wordt aangeboden. De verwachting is ergens in 2023.

De bril zou commercieel wel eens een groot succes kunnen zijn. U zet de bril op en dan komt u bijvoorbeeld in een virtuele omgeving, waarbij u normaal beter kunt blijven zitten. Het gaat dan niet alleen om spelletjes die zich voor uw ogen afspelen. Het verschil tussen VR en AR is dat u bij VR van de wereld bent afgesloten terwijl met AR informatie wordt toevoegd aan de wereld om u heen. Heel simpel zouden dat verkeersmeldingen kunnen zijn terwijl u rijdt.

Apple is er al een jaar of zeven mee bezig maar voor het besturingssysteem is er in ieder geval wat gebeurd. Apple is trouwens kampioen patenten aan het worden. Er zouden overigens zeer krachtige chips in moeten komen van de huidige M1 serie en nog in de Pro variant ook.

Hoe de bril er uit gaat zien weten we niet.

Scroll naar boven