AirTags zijn handig als de airlines het laten afweten


We kennen inmiddels de AirTags. Een rond voorwerpje ter grootte van een munt van twee euro. Het nut is simpelweg dat u een voorwerp kunt zoeken, of eigenlijk vinden, door op de iPhone de AirTag van bijvoorbeeld uw fiets of rugzak te selecteren. U krijgt dan snel een aanwijzing waar het is en als u in de buurt komt, krijgt u een afstand en richtingspijl. Bovendien is het mogelijk een geluid af te spelen waar u op af kunt gaan. Zelf gebruik ik ze naast bovengenoemde zaken voor mijn portemonnee, mijn set sleutels voor de fiets en de boodschappentrolley. Ik vlieg maar heel weinig, maar dit jaar moest het helaas wel omdat ik van Krakow op tijd naar huis moest.

En ja hoor, de bekende nachtmerrie bij de goedkope maatschappijen. Mijn trolley kan niet mee als handbagage en was nog te zwaar ook, en dat lijkt het verdienmodel van deze ondernemingen te zijn. Op Schiphol echter geen trolley op de band. Eerlijk gezegd was ik vergeten dat ik er een AirTag in had gestopt, maar na een paar minuten kwam de wave. De AirTag wees me in de goede richting met de afstand en hij bleek in mijn ogen gewoon ergens neergezet te zijn.
Stop dus een Airbag in uw bagage als die niet mee kan bij de zitplaats.

Op internet zijn schrijnende verhalen te lezen over luchtvaartmaatschappijen die vaak maar wat roepen over vermiste bagage, waar heel vaak niets van blijkt te kloppen. Een reiziger vond bijvoorbeeld zijn bagage terug in Toronto, terwijl de luchtvaartmaatschappij Washington veronderstelde. Je bagage kwijt zijn is echt niet leuk, zeker als je vliegen zo veel mogelijk vermijdt.

1 gedachte over “AirTags zijn handig als de airlines het laten afweten”

  1. Paulus a.k.a G0erwt

    Tja, goede tip. Had ik daar maar aan gedacht toen ik iets achterliet in een bus. Gelukkig zijn er ook nog mensen, die dat dan melden bij de chauffeur. Alles zat er gelukkig nog in. Nu heb ik dus permanent ook zo’n ding in mijn rugzakje.
    P.S.
    Vliegen doe ik niet meer. Al die regeltjes en nodeloze wachttijden. Dan maar geen bezoeken meer aan die landen waar je niet echt kunt komen met de trein. Wel fijn om in Duitsland te kunnen reizen met trein, bus en tram voor € 49,– per maand. Alleen niet met de IC/ICE natuurlijk. Ach ja, als tijd geen rol meer speelt kun je ook met de trein een heel eind komen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven