Terugblik 2018: Utrecht en Haarlem

[vc_row height=”small”][vc_column][vc_custom_heading text=”13 oktober 2018, tocht nr. 24 – Haarlem” font_container=”tag:h2|text_align:left|color:%233b5823″ use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”auto”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Zaterdag 13 oktober een stadwandeling in Haarlem

We verzamelden om 10:00 uur met een kopje koffie of thee in Café Westhoff. Dan maakten we een mooie wandeling door de historische binnenstad van Haarlem met tussendoor een lunch en een bezoek aan een oer oude drogist die bekend staat om bijzondere drop. We kwamen we om 14:30 uur bij de Jopenkerk alwaar we de brouwerij bezochten en een aantal biertjes geproefd hebben vergezeld van uitleg door een bierdeskundige.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][us_gallery ids=”16315,16316,16317″ columns=”3″ indents=”1″][us_iconbox icon=”fa-copyright” iconpos=”left” title=”Foto’s: Sanne” title_tag=”h6″][/us_iconbox][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”small”][vc_column][vc_custom_heading text=”9 juni 2018, tocht nr. 23 – Botanische tuin Utrecht” font_container=”tag:h2|text_align:left|color:%233b5823″ use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”auto”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]De Klokhuis Fotowandeling was dit keer in het midden van het land. We hadden gekozen voor de botanische tuinen op het terrein van Universiteit Utrecht.

Een prachtige dag met veel zon en ook het juiste seizoen met veel flora in bloei. Er was heel veel te zien, zoals een rotstuin, een watergebiedje, vleesetende planten en een bamboebos vol met “pandabeertjes”. Veel was gesitueerd rond vijvers en er was zelfs een watervalletje. Alles was op een zeer natuurlijke manier aangelegd. Eigenlijk had je niet het idee dat je aan de rand van een grote stad liep.

Na de lunch hebben we de tropische kassen bezocht. In een van die kassen waren allerlei tropische vlinders te zien. Vooral één vlindersoort trok erg de aandacht. Hij wist de bezoekers aardig tuk te nemen. Als hij namelijk rondvloog had hij prachtige lichtblauwe vleugels, maar als hij ging zitten was hij nergens meer terug te vinden. Iedereen wilde die vlinder natuurlijk fotograferen, maar dat lukte maar niet. Totdat er opeens zo’n vlinder vlak voor de neus van een medewandelaar en mij ging zitten en uiteraard zijn vleugels samenvouwde. Groot was onze verbazing toen we ontdekten dat de onderkant van die vleugels bruin waren met een prachtige tekening. Leuk zo’n vlinder met “humor”!
Via internet kwam ik erachter dat het hier gaat om de Blauwe Morpho of Morpho menelaus, die erom bekend staat dat hij zijn blauwe vleugels niet makkelijk laat fotograferen, omdat hij zodra hij gaat zitten zijn vleugels dichtklapt en de mooie blauwe kleur dan niet meer te zien is.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][us_gallery ids=”16303,16304,16352,16305,16311,16312,16313,16308″ columns=”4″ indents=”1″][us_iconbox icon=”fa-copyright” iconpos=”left” title=”Foto’s: Sanne, Doede” title_tag=”h6″][/us_iconbox][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_widget_sidebar title=”Wandelingen van andere jaargangen” sidebar_id=”us_widget_area_fotowandelingen”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Ook een fotowandeling organiseren?” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Per wandeldag stellen we een locatie vast, waarbij iemand van ons gastheer of gastvrouw is. Het is natuurlijk niet de bedoeling om zo’n gastheer/gastvrouw zomaar aan te wijzen, maar we zijn erg blij als iemand zich aanmeldt. Vind je dus dat we wel wat al te vaak naar het westen van het land gaan? Zoek dan voor ons eens een leuke locatie in het noorden, bijv. Groningen, Friesland of Drenthe. Of in het oosten, zoals Overijssel of Gelderland. Daar zijn ook prachtige locaties om te fotograferen. Of wat dacht je van het zuiden? Brabant, Limburg of Zeeland? Binnenlocaties zijn interessant voor de periode waarin het weer onberekenbaar is.

We zijn er sterk van overtuigd dat je niet helemaal naar het buitenland hoeft om iets leuks te beleven. Weet je een leuke locatie? Meld je dan via het forum of via e-mail aan: sip@klokhuis.nl.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll naar boven