Stage manager alleen voor iPads met M1?


Natuurlijk is het prachtig dat er een M1-chip in de iPad komt, maar de software blijft grotendeels hetzelfde. Zeker, alles is sneller, maar verder verandert er niet zoveel. Groot was de vreugde toen Apple op de WWDC met iPadOS 16 kwam. Stage Manager, vensters die meer Mac-like te veranderen zijn, mooi om te zien.

Stage Manager doet de harten sneller kloppen omdat alles in stapels van bestanden die je bij elkaar wilt houden als project natuurlijk overzichtelijker werkt. Een aantal apps overzichtelijk open, windows kunnen resizen en georganiseerd houden is prachtig.

Maar dan komt de teleurstelling voor de meeste iPad gebruikers. Het is M1 exclusive of M1 only en de meeste gebruikers hebben geen iPad met de M1-chip.

Apple gaf als verklaring dat de M1 iPadPro Memory swap kan gebruiken en dat de M1 nodig is voor de performance om een flink aantal vensters open te houden. Maar ja, iPads met 256 GB kunnen dan best aan. Onder de ontwikkelaars is hier nogal discussie over. 

iPad OS 16 is er alleen nog in bèta, dus we mogen hopen dat hier bij Apple nog eens diep over wordt nagedacht!

Het lijkt er toch een beetje op dat Apple de verkoop van iPads met een M1-chip wil stimuleren. Maar Stage Manager zou er ook voor niet M1-iPads moeten zijn. Als de ontwikkelaars zeggen dat het eigenlijk voor veel iPads kan …

Scroll naar boven