Civilization 6 heeft een interessante add-on: de klimaatverandering


We kennen Civilization VI als strategiespel waarbij in een historische omgeving spelende zaken in een spelvorm beschikbaar zijn. Het is een game waarbij je bijvoorbeeld met tactieken als een staand leger of met diplomatie kunt scoren. Eerder bespraken we ‘Gods and Kings’ over de godsdienstoorlogen, waarbij de Opstand in de Nederlanden, dan wel de tachtigjarige oorlog, voor een deel na te spelen was.

De ontwikkelaars van dit strategiespel hebben nu een prachtige en originele add-on gemaakt, waarbij de klimaatontwikkelingen een rol spelen, en daar moet dan mee omgegaan worden. Het is geen Armageddon, maar het blijft een spel dat goed voelt, al moeten er natuurlijk passende oplossingen gevonden worden voor overstromende rivieren en andere natuurrampen. Het is daarmee ook een spel dat meer in de tegenwoordige tijd speelt.

Het mooie van Civilization zijn ook de prachtige graphics, die bij elke upgrades beter worden. De add-0n heet ‘Gathering Storm’. Verkrijgbaar in de App Store en ook bij de uitgever zelf.

Meer over Civilization onder deze link. Het spelletjesplatform Steam is ook een interessante optie vanwege de prijsstellingen.

 

 

 

 

 

 

 

Scroll naar boven