Mail is goed, maar kan nog beter


Met het programma Mail is verder niks mis, maar er zijn programma’s die toch veel toe kunnen voegen. De belangrijkste kandidaat is Spark Mail, gemaakt door hetzelfde bedrijf als PDF Expert en dat programma is leidend in de PDF-bewerking.

De eigenschappen zijn handig maar de huurprijs rees de pan uit. Bijna een tientje per maand en als u een jaarcontract aanging was u nog 70 euro per jaar kwijt. Dat is  buiten iedere orde, IMHO.

U kent mijn liefde voor Setapp, een huurmodel met 240 goede en bruikbare programma’s voor ongeveer 12 euro per maand, dit wisselt wat met de dollarprijs. In deze bundel onder andere het door mij besproken en gewaardeerde CleanMyMac.

Spark Mail is nu ook opgenomen in Setapp, en is dan veel goedkoper. Zoals wel vaker benadert de app die u wilt huren de huurprijs van Setapp – en dat voor maar 1 app. Het is echt aan te raden en het toch al aantrekkelijke Setapp-abonnement wordt weer een stukje beter. Een paar mogelijkheden die ik dan maar even in het Engels weergeef.

Spark Mail is a feature-rich tool to take a handle on your inbox, save time, and be on top of your messages at all times. With its handy mail management tools like reminders, priority senders, muted threads, links to email threads, and more, your email management turns from a chore into something to look forward to.

Manage your mail
Make your work with emails more intuitive and manageable. In the app, you can mark emails as done and snooze or set aside those you want to deal with later, pin important ones to the top or group messages by sender. These and more email management tools in Spark Mail can finally make your mail truly manageable!

Access multiple inboxes

Using multiple email accounts? Spark Mail can help manage them from a single inbox. Receive and manage mail in your Gmail, AOL, iCloud, IMAP, Hotmail, Yahoo, and GMX accounts.

Use AI-powered email assistant
Generate drafts, summarize, rephrase your ideas, expand or shorten your text with Spark Mail’s AI assistant. Use it to proofread your email drafts, quickly change the tone of your text to a more friendly one or make it more formal.

Remove distractions
Smart inbox separates priority mail from the rest, making it easier to find the really important messages. The app also enables you to block unwanted senders and mute whole email threads.

Work on emails together
Use Spark Mail to collaborate on emails — add participants, discuss messages in a private chat, generate secure links to threads or individual emails, and work together for quicker response times.

 

5 gedachten over “Mail is goed, maar kan nog beter”

 1. Mooi hoor zo’n bundel, maar ik zie het niet als een noodzakelijke investering. Ik ben nog van de generatie, die drie criteria aanlegt vóór iets wordt aangeschaft! Het belangrijkste en dus eerste: is het noodzakelijk? Behoeft, m.i., geen nadere toelichting. Het tweede is: is het zo nuttig dat daar geld voor moet worden uitgegeven? Daar past wel een toelichting bij. Bij heel veel software, uit de categorie Open Software Foundation, is het mogelijk een donatie over te maken. Dat doe ik wel eens, als iets me heel goed bevalt, na een proefperiode.
  De derde categorie: het is misschien leuk. Maar … zoals met veel ‘leuke’ dingen … is de lol na korte tijd wel voorbij.
  Wij zouden wat meer kunnen nadenken hoe we de ‘voetafdruk’, die we achterlaten, kunnen verkleinen. De wereld zou er een stuk beter voorstaan als we minder consumeren. Op ALLE terreinen.

 2. Heb het programma ooit gekocht (vond het niet echt goedkoop) en een tijdje gebruikt, maar vond het wat ‘rommelig’ en niet zo prettig: DELETE!

 3. Ik ben wel gecharmeerd van Thunderbird. Is even uitvogelen maar het geheim zit in het genereren van een app-specific password en ook gratis. Donatie mag

 4. Ik rij geen auto en vlieg weinig. Die zijn belangrijk voor de voetafdruk. Bij de aanschaf van software is die gering. Ik ben ook niet fundamentalistisch en als het gaat om de fundi’s of de realo’s hoor ik tot de laatste groep. Het is goed er kritisch op te letten, maar het moet niet doorslaan. Als het einde van mijn zus in Canada nadert, vlieg ik wel, en ik ben inderdaad voor vakantie een keer naar Curacao gevlogen. Ik vind dat te overzien.

  Ik heb Spark ook gebruikt, vond het niet slecht, maar veel te duur. Nu het in Setapp zit en daar heb ik een abonnement op, kost het niets extra en dan vind ik het nog wel de moeite waard. Het nadeel is dat je zozeer aan Mail gewend bent, dat het werken met een ander programma dan wel eens ergernis geeft, ook als het meer kan.

  1. Er zijn veel meer componenten, die een rol spelen in de omvang van de ‘voetafdruk’. Die worden echter zelden of nooit vermeld en dus ook niet meegerekend in de totale kosten van het maken resp. ‘consumeren’ van een product of dienst. Zoals het gigantische energieverbruik van datacenters. Of de lasten zijn/worden verschoven naar ‘lage-lonen-landen’. Denk aan de kledingindustrie.
   Ik ben geen fundamentalist, maar pleit wel voor een vermindering van de consumptie van goederen en diensten, die niet noodzakelijk zijn. Zo ben ik ook geen veganist, maar pleit wel voor een lagere consumptie van vlees en vis.
   Waarom zouden binnenlandse vluchten niet kunnen stoppen? Klein beginnen leert de mensen beseffen wat er wel en niet noodzakelijk is.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven