Myst in de laatste uitvoering ook geschikt voor iPad en iPhone

Het programma Myst sloeg indertijd, en dat is dertig jaar geleden, in als een bom. Prachtige graphics en een mooie puzzelgame. De impact ging zover dat men een toename in de verkoop van CD-rom spelers aan dit spel koppelde.

Twee jaar geleden kwam er voor de Mac een remake in de plaats, aangepast aan de huidige grafische mogelijkheden en geschikt voor de snelle M1-chips van Apple.

Myst is nu op korte termijn ook beschikbaar voor de iPhone en de iPad en de naam wordt Myst Mobile. Voor de iPad vanaf generatie 8, de iPad Mini vanaf generatie 5 en de iPad Air vanaf generatie 3. Dit is wel de onderkant.

Hoewel ik me afvraag of het programma tot zijn recht komt op een iPhone: het kan op een iPhone met een A12 Bionic chip of hoger. Bedenk dat Myst op de iPad een soort geporte versie is van de Mac uit 2021. De iPhone heeft als niet gering voordeel dat u hem toch altijd bij zich heeft en in de trein wegduiken met Myst Mobile is zo gek nog niet.

Niettemin een prachtige ontwikkeling. Het is nog niet uit, is straks gratis te proberen maar bijna iedereen zal ongeveer 18 euro kwijt zijn om het spel ten volle te kunnen spelen.

Nog even geduld.

Scroll naar boven