Diverse updates van Apple!


Apple heeft 11 december diverse updates uitgebracht.
tvOS
Apple heeft tvOS bijgewerkt naar tvOS 17.2, met functies voor  3D-films met de Vision Pro-headset. Een van de meest opvallende toevoegingen is de ondersteuning voor 3D-films, die aansluit bij de verwachte lancering van Apple Vision Pro begin 2024. De update is ook een flinke verbetering voor de Apple TV-app, waardoor de navigatie en het zoeken naar inhoud sterk wordt vereenvoudigd. Een nieuw ontwerp van de zijbalk organiseert de inhoud van verschillende apps en streamingdiensten, waaronder Apple TV enz., met speciale secties voor Zoeken. Tegelijkertijd met deze update heeft Apple een update voor HomePod Software uitgebracht naar versie 17.2.
iOS / iPad OS
In iOS / iPad OS 17.2 twee belangrijke verbeteringen. Een aanpassing in Apple Music en en het nieuwe Dagboek. De app komt ook met intelligente (?) suggesties voor onderwerpen om over te schrijven.
watch OS
In watchOS 10.2 is de swipe functie op verzoek van gebruikers weer terug. Hiermee kun je als  gebruiker snel door verschillende wijzerplaten bladeren door simpelweg over het display van het horloge te vegen, wat een meer intuïtieve en snelle methode biedt om van stijl te wisselen of toegang te krijgen tot verschillende functionaliteiten.
De watchOS 10.2-update introduceert niet alleen opnieuw de swipe functie maar ook nieuwe functionaliteit in Siri op het gebied van gezondheidsgegevens. Met de nieuwe functie kunnen gebruikers hun gezondheidsstatistieken opvragen met behulp van Siri. De toegang tot informatie als hartslag- of trainingsgegevens via spraakopdrachten wordt hiermee een stuk eenvoudiger.
macOS 
De update naar macOS 14.2 introduceert een verbetering in het automatisch aanvullen van pdf’s en verbeteringen aan Berichten en Weer. De release bevat ook veel bugfixes en beveiligingsupdates.
Mac-gebruikers met Ventura of Monterey krijgen macOS Ventura 13.6.3 of macOS Monterey 12.7.2 beschikbaar als update.

 

1 gedachte over “Diverse updates van Apple!”

 1. Citaat:
  “macOS
  De update naar macOS 14.2 introduceert een verbetering in het automatisch aanvullen van pdf’s en verbeteringen aan Berichten en Weer. De release bevat ook veel bugfixes en beveiligingsupdates.
  Mac-gebruikers met Ventura of Monterey krijgen macOS Ventura 13.6.3 of macOS Monterey 12.7.2 beschikbaar als update.”
  Ik loop toch al een tijdje mee in de ICT. Ik constateer dat het ‘gedrag’ m.b.t. de softwareleveranties al decennia lang niet gewijzigd is. D.w.z. er wordt een produkt geleverd dat kennelijk nog niet af is resp. nog niet goed getest is! Telkens worden nieuwe releases uitgebracht onder het motto van bugfixes en beveiliginsupdates. Dat zijn dus ordinaire patches.
  Daar moet je dan als klant maar genoegen mee nemen.
  Toen ik nog met IBM-mainframes werkte was het bedrijf, waar ik toen werkte, “testsite voor de Fortran compilers”. Wij haalden de ‘laatste foutjes’ er uit, die IBM had laten zitten resp. niet had opgemerkt. Daarvoor werden we niet financieel gecompenseerd. We hadden er immers zelf ook belang bij dat die compilers goed werkten.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven