PDF Expert werkt beter samen met Continuity Camera en met de iPad als extra ‘sidecar’


Binnen Klokhuis zijn er flink wat mensen die werken met PDF Expert, om eigenlijk alles wat je met een pdf kunt doen ook te kunnen realiseren. Het zich ‘realiseren’ van bepaalde opties om bij te blijven, leek de ontwikkelaars van dit programma helaas wel eens te ontgaan.

En zowaar: PDF Expert kondigde 24 mei in een update aan dat Continuity Camera nu ondersteund wordt, een optie waar afbeeldingen van de iPhone rechtstreeks naar de Mac gaan. Prima natuurlijk, maar het werd inmiddels ook wel tijd. Hoe dan ook, handig is het wel om een foto direct in .pdf te kunnen plaatsen.

Sidecar is de mogelijkheid om de iPad als een extra scherm voor de Mac in te stellen. Dat kon natuurlijk ook net zo goed met PDF Expert op de Mac, maar nu is dat uitgebreid. De bekende handtekening maken met een Apple Pencil en die als standaardafbeelding naar de Mac sturen, is weer wat makkelijker geworden.

Bij een dergelijk prijzig maar ook prachtig programma had het er al in moeten zitten, maar u hoort ons niet mopperen over de toevoeging van deze optie.

 

Scroll naar boven