Handige vernieuwde app, die uw bewerkingsmogelijkheden van teksten uitbreidt: PopClip

Soms denk je wel eens als er een nieuwe app uitkomt, waarom is hier niet eerder aan gedacht?

We kennen allemaal de bewerkingswijze van een deel van een tekst. We selecteren die en meestal een deel ervan. Vervolgens kunnen we kopiëren en plakken, dan wel de tekst omzetten in bijvoorbeeld dik gedrukt of met schuine letters. We doen dit allemaal bijna dagelijks. Met PopClip verschijnt na de selectie meteen een menu met mogelijkheden in de vorm van de afbeelding hierboven.

Dan wordt het inderdaad tijd voor een uitbreiding van die mogelijkheden. Wat het nieuwe programma PopClip doet met een selectie van een tekst, is veel uitgebreider.

Wat is nu verder de praktijk? We selecteren een tekst en vervolgens kopiëren we naar een ander programma. Bijvoorbeeld iets selecteren en opzoeken in Google maps naast talloze andere bewerkingen. Dat kan nu met één klik, na het selecteren zijn er veel meer mogelijkheden dan we kenden. Super bruikbaar is de actie om een woord op deze wijze te vertalen. Dat is een stuk handiger dan kopiëren, in de vertaalapp zetten en het resultaat terug te kopiëren. Het werkt met de bekende vertaalmachines. Spellingchecken kan ook.

Er is ook een optie om het geselecteerde woord meteen in een zoekmachine te zetten. Denk aan Google en Wikipedia, maar ook YouTube. Voor de wat gevorderden: er kan ook een conversie plaats vinden naar Markdown of HTML.

De gewone gebruiker zal hier veel plezier van hebben. Ik zag dit programma in SetApp. Dat is een abonnement voor ongeveer 12 euro per maand en ik zou niet meer zonder willen. CleanMyMac of het professionele scanprogamma Prizmo zit er ook in, naast veel andere topprogramma’s. Een week gratis te proberen en u heeft altijd de beschikking over 230 verrassend goede en bekende apps, waarbij ik zelf liever spreek van toepassingen als je ze nodig hebt. Niemand gebruikt 230 toepassingen, maar dat kan als het nodig is en dan is het er ook. U betaalt daarmee niet voor niks. PopClip is ook los verkrijgbaar in de AppStore voor € 19,99.

Pracht app en voor iedereen bruikbaar.  De afbeelding laat niet alle mogelijkheden zien. PopClip voegt nogal wat mogelijkheden toe aan iets wat we allemaal al gebruikten.

Scroll naar boven