Donderdagavond 16 mei 2024 – 20:00 uur – Utilities voor de Mac door Tom Prins


Donderdag 16 mei 2024 aanvang 20:00 uur – de wachtkamer is open vanaf 19:45 uur. Direct aanmelden kan via deze link: Utilities.

Let wel: Wacht niet te lang met opgeven. Aanmeldingen moeten per stuk worden verwerkt door dezelfde mensen die ook assisteren bij de lezing zelf. Bent u laat, dan doen we nog steeds ons best, maar mogelijk grijpt u er dan naast. Geef u zich nu op, dan komt het goed. Digitale lezingen is teamwork. Bedenk dat u vlak voor de lezing in de zogenaamde wachtkamer komt en dat is gewoon geduld hebben tot een uur of acht. U zit dus dan echt niet fout als het even duurt,

Tom Prins vraagt in zijn presentatie uw aandacht voor een groepje apps, dat wel eens over het hoofd gezien wordt. Het zijn die kleine hulpprogramma’s met vaak een beperkte functie, die toch heel handig zijn. We noemen ze Utilities. Het zijn apps met obscure namen als Bartender, Paste, Textsniper, Mate translate, Capto, Downie, One Switch of Quitall.
Wat dacht u van een appje dat woorden en zinnen vertaalt in bijna alle gangbare talen en dat ook nog eens makkelijk en intu√Įtief werkt? Kopi√ęren en plakken doen we continu, maar hoe kan dat slimmer? Hoe organiseren we al die geclipte afbeeldingen? Hoe downloaden we een YouTube-filmpje direct vanuit Safari en slaan we dat automatisch op de goede plaats op? Hoe zorgen we dat we alle opgezochte zaken, bijvoorbeeld voor de vakantie, wat overzichtelijker kunnen opslaan?

Hoe besparen we tijd door niet vol irritatie elke keer hetzelfde riedeltje in te typen? Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Er zijn veel onbekende en zeer nuttige appjes die u nooit meer zou willen missen als u ze eenmaal kent. Over die utilities, daar gaat deze wat luchtige presentatie van Tom over.
Laat u inspireren door toepassingen die u wel zocht, maar nooit kon vinden. Er gaat een wereld van gemak voor u open.
Deze lezing stond al keurig aangekondigd in de laatste reeks online-lezingen, maar in die reeks moest Tom Prins helaas noodgedwongen verstek laten gaan. Zijn lezing nu opnieuw ingepland voor donderdag 16 mei.
Had u zich eerder al voor Toms lezing aangemeld, dan halen we die aanmelding weer tevoorschijn uit het reserveringssysteem. U kunt zich ook opnieuw aanmelden indien u dit nog niet gedaan heeft, of als u het niet meer zeker weet. Beter een dubbele aanmelding dan een gemiste lezing!
U kunt zich vanaf nu voor deze lezing aanmelden en uw vragen insturen naar lezingen@klokhuis.nl.

Deelname aan de lezingen staat open voor al onze donateurs en hun evt. introducés. De hand-outs van een lezing, indien die er zijn, kunt u na afloop terugvinden in onze Digitale Bibliotheek.

Tijdens zo‚Äôn Zoom-sessie kunt u natuurlijk vragen stellen via de chat-functie en de vragenrondes.¬†Zelfs na afloop kan nog nagepraat worden op onze¬†Klokhuis Chat¬†op Discord. Zowel Zoom als Discord werken zonder dat u er aankopen voor hoeft te doen. Een cli√ęnt voor¬†Zoom¬†of voor¬†Discord¬†laat zich gratis installeren.
U kunt Zoom via een browser gebruiken, maar liever via de Zoom-app die bij uw platform hoort. De dinsdag en woensdag voorafgaand aan de presentatie organiseren we ‚Äď maar alleen voor wie erom vraagt ‚Äď oefenavonden. Dus indien u er niet meer uit komt, of er zelfstandig niet aan durft te beginnen, dan bieden we u persoonlijke ondersteuning. Stuur daarvoor een mailtje met uw telefoonnummer naar¬†helpdesk@klokhuis.nl¬†en we maken een afspraak met u.

Tot ziens bij de lezing Utilities voor de Mac op donderdagavond 16 mei 2024.

 

 

 

Scroll naar boven