Weer geen glucosemeter in de Apple Watch …


Natuurlijk is het mooi dat Apple nu eens met een echte upgrade aankomt, want de S6, de S7, en de S8 in de Watch verschilden niet echt van elkaar.  De basis is nu Silicon en uiteraard helpt dat voor meer snelheid en scherper beeld.  De Watch bedienen door duim en wijsvinger te tappen was er al bij de Apple Vision Pro, maar daar blijft het dan ook bij met de vernieuwingen.

Waar velen op zitten te wachten is de bloedglucosemeter. Het bijzondere is natuurlijk dat dit kan zonder met een prikkertje het suikergehalte te bepalen.

Diabeten springen een gat in de lucht als het een kwestie is van de Watch omdoen en continu zicht hebben op de suikerwaarden.

Helaas, niet dus. Probleem is dat meten met een lichtstraal al mogelijk is, maar het past in de verste verte niet in de Watch. Het systeem dat dit het dichtste benadert, is een sensor ter grootte van een twee-euro munt, waarbij een naaldje ingenieus in de arm wordt gezet. Daarmee is continu glucosemeting wel mogelijk, maar het vereist elke veertien dagen wel dat er een sensor wordt aangebracht. Het is echter goed uitleesbaar en er wordt gewaarschuwd als de suiker te hoog of te laag is.

Het gerucht is nu vaag, maar er zit kennelijk meer schot in bij Apple. Er lijkt een chipje in ontwikkeling te zijn die deze taak toch kan vervullen. Spannende tijden, maar ja, wat zou het geweldig zijn. Diabeten lopen volgens mij de eerste dag dat het er is al naar de winkel. Bedenk wel dat exacte waarden meten noodzakelijk is. Dat is letterlijk van levensbelang.

We hebben uiteraard geen afbeelding van de glucosesensor, dus nu maar een plaatje van een systeem waarmee gewicht en lichaamssamenstelling zijn te meten.

Met dank aan Stefan.

 

Scroll naar boven