Screencapture, maar dan slimmer


We hebben het bij Klokhuis maar druk met nieuw ontdekte software … We komen overigens alleen met apps die we de moeite waard vinden voor onze donateurs –  en dus ook voor onszelf.
Vandaag een simpel, maar snugger gemaakt appje, waarbij je je afvraagt waarom dat niet eerder is bedacht.

U kent het principe van de gif-file. Indertijd een tekenfilmachtige afbeelding die op dezelfde wijze bewoog als een tekenfilm, een snelle projectie van beelden achter elkaar.

Gifox 2 heeft een ander doel. Het maakt niet alleen een statisch screenshot, het slaat een door u gemaakte selectie van bewegende beelden op uw scherm op, en maakt er dan automatisch een gif-bestand van, zeg een filmpje. Die wordt dan als het klaar is in de Downloadmap geplaatst.

Het is dan natuurlijk geen tekenfilm, maar een opname van bewegende beelden op het scherm. De toepassing kan zijn een bugmelding te illustreren, maar natuurlijk ook geanimeerde instructies, demo’s, of eventueel workflows. U kunt ook een traditioneel gemaakt filmpje op deze manier omzetten in gif. Verder hangt het af van uw creativiteit.

De workflow is een selectie op het scherm maken, en dan doen wat we hierboven hebben vermeld. Werken met Commans-Shift 5 en 6 vereenvoudigt het proces.

Ook hier is Setapp weer een fraai iets. Gifox 2 is een hele handige utility, maar het zal op onregelmatige tijden worden gebruikt en dan is het mooi dat het eentje van de 270 programma’s is die bij Setapp worden aangeboden.

Let wel: dit zijn korte mededelingen op onze site waarbij we u wijzen op interessante apps. Het is dus geen volledige recensie.

 

 

Scroll naar boven