Resultaten Apple beter dan verwacht


Apple heeft de winstresultaten bekend gemaakt over het tweede fiscale kwartaal. Het bedrijf rapporteert een omzet van $90,75 miljard. Een daling van 4,31% op jaarbasis.
Analisten hadden slechtere resultaten verwacht, nl. een omzet van ongeveer $90,33 miljard. Apple boekte een winst van $23,64 miljard, een daling van 2,15%.
Apple rapporteerde voor hetzelfde kwartaal een jaar geleden een omzet van $94,8 miljard. Apple merkt hierover op dat de resultaten van vorig jaar geflatteerd zijn door uitgestelde corona aankopen van ongeveer $ 5 miljard.
Enkele cijfers op jaarbasis vergeleken:
iPhone-omzet $45,96 miljard, een daling van 10,46%,
omzet uit diensten $23,87 miljard, een stijging van 14,2%,
Mac-omzet $7,45 miljard, een stijging van 3,9%,
iPad-omzet $5,56 miljard, een daling van 16,64%,
Omzet uit Wearables, Home & Accessoires: $7,91 miljard, een daling van 9,7%.
De markt reageerde positief op deze resultaten, het aandeel (AAPL) steeg.

1 gedachte over “Resultaten Apple beter dan verwacht”

  1. Tja, wat moet je van zo’n bericht nu zeggen? Ik ben geen beursspecialist, maar weet wel iets op dat gebied. Wat in dit verhaal ontbreekt is de koers van AAPL. Want een normale parameter is de koers/winstverhouding. Dat is de basis voor een bedrijf om ook een bepaald dividend uit te betalen. Ik denk dat je met aandelen AAPL nog steeds goed zit.
    Het is ongelooflijk wat het winstpercentage is!! Op een (kwartaal)omzet van $ 90,75 miljard een winst van $ 23,64 miljard. Dat is een heel hoog percentage!
    Volgens mij maken alleen drugscriminelen een hoger resultaat. Maar ja, ook dat is logisch. Zolang je drugs verbiedt is het aanbod, vergeleken met de vraag, klein en vol met risco’s. En dus zijn de winsten hoog. Het bewijs dat zo de criminaliteit tot grote ‘bloei” kan komen is te zien in de periode van 1920 – 1933 in de U.S.A. = de ‘drooglegging’.
    Ook toen gold dat voor sommige klassen het gebruik “buiten de wet” viel.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven