Pff, zo’n Homepod stereopaar maakt echt wel uit!


We kregen een beetje de hik van YouTube, die het blokkeren van reclame in de praktijk onmogelijk heeft gemaakt. Helaas ook tijdens de filmpjes van langere muziekstukken van bijvoorbeeld the Messiah. Dan moet het ‘I know that my Redeemer liveth’ kennelijk onderbroken worden met de verlossende reclame van Tena Lady. Een duur abonnement nemen om hier van af te zijn? Nou, Apple Music Classical kost evenveel, is onovertroffen en biedt voor hetzelfde geld meer dan het af te kopen reclame verdienmodel van Google!

Het is tenslotte bijna de feestmaand en toch maar besloten een extra HomePod te kopen. Samen met Music Classical een niet te geloven verschil. Jawel, met de door ons al eerder besproken ruimtelijke weergave, de lossless kwaliteit en Dolby Atmos.

Nou, dat hoor je, of eigenlijk: dat beleef je. Als u het duur vindt – terecht want dat is het ook – overweeg dan eens de twee HomePods mini. Ook verrassend goed, zeker gezien de omvang, maar dan betaalbaar. We gaven het al eerder aan: als u boxen niet zo belangrijk vindt maar toch een geweldig geluid wilt, neem dat de AirPods Pro 2. U heeft dan zelfs extra mogelijkheden, omdat deze AirPods echt snugger gemaakt zijn: ze volgen naast ander zaken ook uw hoofdbewegingen en passen het geluid aan. Het ruimtelijk effect ontstaat dan wel degelijk.

Het is heel handig dit allemaal van te voren te bestuderen en u bent natuurlijk ondanks de hoge prijs van deze zeer minimale apparaatjes veel minder kwijt dan bij twee HomePods. Een wat minder belichte en vooral niet zo voor de hand liggende oplossing zit hem in de Studio Display. En dat komt omdat in dit  5K display werkelijk goede … geluidsmogelijkheden zijn ingebouwd, met een veelheid aan boxjes en microfoontjes.

Onze presentatie op de Klokhuisdag kon helaas niet doorgaan, maar ondanks dat: overweeg het eens als (klassieke) muziekliefhebber.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll naar boven