Parallels 19 is uit, met kleine verbeteringen


Parallels is dé oplossing voor mensen die Windows op hun Mac willen draaien. Het is inmiddels versie 19, maar de verbeteringen zijn niet groot. Het is echter niet helemaal eerlijk om er denigrerend over te doen, want Parallels heeft eerder Windows 11 geschikt gemaakt voor de M-serie Macs en dat was een mooie prestatie. Een M1 of M2 computer draait Windows met een ongelooflijke snelheid en betrouwbaarheid.

Elk jaar komt er een nieuwe versie uit en de merkbare verbeteringen zijn dat Windows nu ook met het Touch ID te ontgrendelen is. Parallels heeft de zogenaamde Coherence Mode, waarbij Windows- en Mac-programmavensters gebroederlijk naast elkaar staan met alleen de Windows taakbalk zichtbaar. Daarin werken de animaties nu wat sneller. Daarvan vallen we niet van onze stoel, maar we vergeven het ze omdat ze bovengenoemde prestatie tussentijds hebben geleverd. Geschikt voor Sonoma klinkt mooi, maar dat zou Parallels sowieso wel zijn.

Bij het installeren moet u niet alleen Parallels uitzetten. Zeker is als u in het Configuratiemenu kiest voor ‘Open en shut down manually,’ maar het probleem is ‘Always ready in background’. Het installatieprogramma veronderstelt dan dat Parallels aan staat en installeert de update niet. Een handige optie, maar even uitzetten voorafgaand aan de installatie. Verder werkt het zoals gebruikelijk als een tierelier. Wilt u Touch ID gebruiken dan moet de Mac ook worden herstart.

Parallels is in abonnementsvorm verkrijgbaar. We schreven er al eerder over. De Pro versie kan meer geheugen aansturen en dat is prettig.

 

 

 

Scroll naar boven