Nu ook prijsverhogingen bij de abonnementsdiensten

Het is inflatie overal, maar mogelijk speelt de hogere dollar ook een rol. De App Store gaf al een forse prijsstijging, vaak in de orde van 15 procent. Dat is ook ongeveer de koersstijging van de dollar, die nu ongeveer even veel waard is als de euro.

Tot nu toe leken de abonnementsdiensten er geen last van te hebben, maar dat is inmiddels ook veranderd. Apple Music als gezinsabonnement werd twee euro duurder, maar Apple Arcade ging niet in prijs omhoog. Ook het iCloudabonnement bleef in prijs gelijk. Apple TV+ voor een gezin steeg twee euro, maar bij een prijs van vijf naar zeven euro is dat wel veel. Het is in die zin wel te verdedigen omdat het aanbod relatief gering was in het begin. Veel mensen profiteerden ook van een gratis abonnement

Apple One voor een gezin schiet met drie euro de lucht in en drieëntwintig euro elke maand tikt toch wel aan op jaarbasis.

Apple One individueel, Apple TV + voor een gezin En Apple Music voor een gezin worden allemaal twee euro duurder.

Het wordt door de hoge dollar en inflatie wel begrijpelijk maar er moet ook fors voor de energie betaald worden en dan kun je je afvragen of het in dit tijdsgewricht wel verstandig is.

Scroll naar boven