Met Pixelmator Pro de sfeer van de ene foto overbrengen op de andere.

In ons Klokhuis Magazine schreven we over Pixelmator Pro. Het wordt vaak omschreven als een Photoshop-killer en daar is wat voor te zeggen, maar het is natuurlijk feitelijk een hele grote gereedschapskist voor grafisch werk, en zeker niet alleen een fotoprogramma.

Iets heel moois is de optie om de sfeer van een foto van de ene op de andere over te brengen. Dit heeft natuurlijk alleen zin als er al wat overeenkomsten tussen de foto’s zitten. Zelf maak ik graag foto’s van de Wadden en dan is er altijd iets van referentie.

Het gaat eigenlijk heel simpel. U plaatste een foto in Pixelmator. U gaat naar het hulpmiddelenpaneel. Er is een knop Adjust Colors en daarmee schakelt u het bewerken in. 

Dan moet u de foto pakken waarmee u de sfeer wilt aanpassen en die sleept u in het Color Adjustmentsvenster. U krijgt dan een melding dat Machine Learning ingeschakeld wordt. Even wachten tot ML Match Colors verschijnt, dan de afbeelding loslaten.

Pixelmator past dan een breed scala aan tools toe, waaronder witbalans, belichting en contrast. U krijgt een soort overzicht van wat Pixelmator heeft gedaan en kunt deze bewerkingen zelf nog apart aanpassen.

Het resultaat is bijzonder. Soms mooi, soms helemaal niks maar altijd de moeite waard om het eens te proberen.

Pixelmator Pro is sowieso een prachtige app en in verhouding goedkoop.

Scroll naar boven