Met One Switch ‘switcht’ u veel meer dan alleen geluid en beeldscherm


We besteden bij Klokhuis altijd met graagte aandacht aan de zogenaamde utilities. Het zijn geen echte programma’s met een duidelijke taak zoals een spreadsheet en een tekstverwerker, maar veraangenamen het werken met de Mac een beetje, doorgaans door efficiënt of intuïtief taken extra handig te doen verlopen.

We kennen in het moderne macOS het bekende schuifjes symbool waarmee we het geluid en het beeldscherm snel kunnen wijzigen. De app die we hier voor ons hebben doet hetzelfde, u zet gewoon iets aan of uit, maar dan voor veel meer zaken dan alleen deze twee.

Eigenlijk heet het programma wel One Switch maar in wezen is het een verzameling switches waarmee u dingen aan of uit kunt zetten. En dat is echt erg handig. Aan- of uitzetten kan met de AirPods, de Stage Manager, de Dark Mode, de niet storen functie, maar ook keep awake, de desktop opruimen, Spotify, de prullenmand legen en wat al niet meer.

Zelf zag ik One Switch staan bij Setapp, een huurprogramma met 240 apps voor $ 9,99 per maand. Het was weer de zoveelste leuke aanvulling. Maar u kunt het ook gewoon in de App Store kopen. Als ik u was zou ik toch Setapp een keer een week gratis proberen. Het is eigenlijk het enige huurmodel dat me aanstaat.

 

 

 

 

 

Scroll naar boven