Komen de MacBooks Pro met een verbeterde chip er nu toch echt aan?

 

 

Het gonst natuurlijk al een tijdje en dat is vooral omdat het eigenlijk niet anders kan dan dat het gebeurt: na de introductie van een Mini, een betere iMac en een MacBook Air met de eerste versie van de M1, kan het haast niet anders dat er MacBooks dan wel MacBooks Pro komen met een verbeterde M1 chip. Hoewel we helemaal nog niet weten hoe de opvolger van de M1-chip zal gaan heten, wordt er over het algemeen gesproken over de M1X.

Het is niet zo moeilijk te raden waar de verbeteringen uit kunnen en zullen bestaan. Meer geheugen, meer cores en mogelijk andere grafische mogelijkheden. Zeg maar meer kracht dan een MacBook Air voor dagelijkse werkzaamheden. Het moet haast wel een snelle krachtpatser voor intensieve bewerkingen worden. Aan te nemen valt dat de software ook snel aangepast zal zijn. Omdat de nieuwe processor minder batterijverbruik heeft, is er mogelijk een langere batterijduur.

Op de Amerikaanse sites spreekt men, alweer overigens, over een event in oktober, en dat is dus al snel na de vorige. Het lijkt een geweldig moment om ook Monterey te introduceren, het nieuwe MacOS komt mogelijk juist van deze nieuwe MacBooks later.

Het zou heel goed zo kunnen zijn. Wie weet moeten we ons voorbereiden op een hele nieuwe lijn van laptops.

Scroll naar boven