Van iBooks Author naar Pages

Apple heeft aangegeven dat iBooks verdwijnt als aparte applicatie. De reden is vooral dat de gereedschappen die inmiddels in Pages zijn ingebracht, iBooks overbodig maken. Niet iedereen heeft er zo op gelet, maar er zijn sinds een jaar of twee steeds meer mogelijkheden in Pages ingebracht.

Het maken van boeken is met Pages ook niet meer beperkt tot de Mac, waar de app traditioneel werd gebruikt. Pages biedt inmiddels ook volwaardige mogelijkheden, die op de iPad goed in te zetten zijn.

De iPad leent zich beter voor het lezen van publicaties, maar ook op de iPhone zijn de elektronische boeken uit te lezen, al kan de schermgrootte dan wel een beperking zijn.

Wie iBooks nog wil downloaden, moet dat nu wel doen, want op 1 juli wordt het uit de App Store verwijderd. Het wordt dan uiteraard ook niet meer door Apple ondersteund. Pages biedt de creatieve mogelijkheden echter volop, en zal uiteraard blijvend worden ondersteund en verder ontwikkeld.

De ontwikkeling komt niet uit de lucht vallen, en het is ook niet onverstandig dat Pages deze rol nu krijgt. We hebben Pages al jaren, het is voor de elektronische boekenmakers zinvol naar de vele opties te kijken die er de laatste jaren aan zijn toegevoegd.

Scroll naar boven