Hookmark: even wennen maar dan is het wel lekker werken


Hoe vaak zitten we niet op internet iets uit te zoeken en halen we de informatie overal vandaan? Uit sites, bestanden, e-mails of een bladzijde uit een pdf en wat al niet meer.

En als dan alles wat bij elkaar gezocht is en voor dat doel bij elkaar hoort, denk aan de voorbereiding van een vakantie, dan is het een ratjetoe en moet alles vaak opnieuw worden opgezocht.

Indertijd kon je ‘papieren’ informatie binden met een paperclip. Dat is in feite wat  Hookmark doet. Het is een soort woordspeling met bookmark en daar lijkt het ook op, maar nu wordt alles geordend. Hook staat mogelijk analoog voor het omgeslagen hoekje.

Feitelijk is het een kwestie van Hookmark activeren en dan alles wat u nodig heeft ‘bookmarken’ waardoor het aan elkaar gekoppeld wordt. Met een soort link kunt u dan in een dergelijke stapel van sites, bestanden, emails of een pdf en nog meer, al het bijbehorende terugvinden.
Het is even wennen, maar als het eenmaal in de vingers zit, is het zeer handig.

Iedereen doet de dingen die ik hierboven beschrijf, dus het zou wel eens een succes kunnen worden. Er is een gratis versie met beperkte mogelijkheden, een basisversie voor $ 29,95 en een Pro versie voor $ 69,95. De Pro versie kun je een maand gratis uitproberen. Het programma is ook onderdeel van Setapp een huurmodel met meer dan 240 programma’s voor € 12 per maand. Een mooi alternatief.

3 gedachten over “Hookmark: even wennen maar dan is het wel lekker werken”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven