Downie is een app om makkelijk filmpjes te downloaden en kan zeer handig zijn


Al eerder spraken we ons ongenoegen uit over de veelheid aan ongevraagde reclame, en noemden daarbij het alternatief om veel afgespeelde filmpjes dan maar te downloaden, dit om van de reclame af te zijn.

Hierbij wezen we u op het programma Downie, dat aangeboden werd in de bundel van Bundlehunt, maar ook standaard is opgenomen in een huurprogramma met 240 goede apps voor relatief weinig geld, inderdaad het wat mij betreft onvolprezen Setapp.

Downie is echter nog veel handiger dan we dachten. De app kent instellingen en daarin zitten twee handige mogelijkheden. Ten eerste is in te stellen dat alle geladen filmpjes automatisch in een bepaalde gekozen directory worden geladen. Een tweede handigheidje is een extensie voor Safari. In principe is Downie gedimd, maar als u een site aanzet die filmpjes kan streamen, dan wordt het actief. Als u dan Downie ook nog eens in het Dock geladen heeft, gebeurt het volgende: u selecteert de link in bijvoorbeeld YouTube, klikt op het Downiesymbool in Safari en de download begint meteen zonder reclame, laadt in de door u gekozen directory, en het verloop van het downloaden is te zien op het symbool in de Dock. Het pijltje naar beneden wordt wit en als de download klaar is en in de gekozen directory staat, hoort u een belgeluid.

Het kan de filmpjes nog via post processing omzetten naar een formaat voor iPad en iPhone, en ook 4K-filmpjes vormen geen enkel probleem.

Zeer, zeer handig om filmpjes te verzamelen. U kunt de directory waarin ze komen te staan eenvoudig aanpassen als u wat meer geordend wilt downloaden. Het kost bijna niks in de bundel. Aan te raden is Permute er maar meteen bij te nemen als u filmformaten wilt aanpassen.

 

 

 

 

 

Scroll naar boven