Donderdagmiddag 6 april 2023: Dall•E en andere tekst-naar-beeld-systemen

Hierbij kondigen we de volgende online lezing van dit voorjaar aan.

Let wel: het is op donderdagmiddag.

Deelname aan deze lezingen staat voor al onze donateurs open en de hand-outs van een lezing kunt u na afloop terugvinden in onze Digitale Bibliotheek.
Tijdens zo’n Zoom-sessie kunt u natuurlijk vragen stellen via de chat-functie en de vragenrondes. Zelfs na afloop kan nog nagepraat worden op onze Klokhuis Chat op Discord. Zowel Zoom als Discord werken zonder dat u er aankopen voor hoeft te doen.
Een cliènt voor Zoom of voor Discord laat zich gratis installeren. U kunt Zoom via een browser gebruiken, maar lever via de Zoom-app die bij uw platform hoort. De dinsdag en woensdag voorafgaand an de presentatie organiseren we – maar alleen voor wie erom vraagt – oefenavonden. Dus indien u er niet meer uit komt, of er zelfstandig net aan durft te beginnen, dan bieden we u persoonlijke ondersteuning. Stuur daarvoor een mailtje met uw telefoonnummer naar helpdesk@klokhuis.nl en we maken een afspraak met u.
Hieronder vindt u een toelichting op het programma van a.s. donderdagmiddag. Deze online lezing word verzorgd door Stefan Menningh. Stefan gaat nog dieper in op de geheimen van deze techniek van Kunstmatige intelligentie.
Door te klikken op onderstaande afbeelding, of hier, kunt u zich voor deze lezing aanmelden. Middels het veld ‘Vragen vooraf aan de spreker’ is het mogelijk om uw eventuele vragen door te geven, zodat Stefan zich daarop kan voorbereiden.
Tot ziens bij de lezing van Stefan op donderdagmiddag 6 april 2023!

Toelichting
De afgelopen maanden kon u haast geen krant openslaan of daar werd geschreven over Dall E. Stefan schreef er al over. Het gaat over kunstmatige intelligentie met Dall-E.  Dit programma kan een afbeelding genereren vanuit een gegeven Engelse tekst. Een team van zeven onderzoekers heeft er twee jaar over gedaan om de onderliggende techniek te ontwikkelen. De technologie imiteert het netwerk van neuronen in het menselijk brein en leerde zijn vaardigheden door het analyseren van grote hoeveelheden data.
Zo is het mogelijk om Dall E een illustratie te laten vervaardigen, alleen maar door dit aan het systeem te vragen en dat is een geheel nieuwe ontwikkeling.
Als illustratie bij deze lezing werd bijvoorbeeld aan Dall E gevraagd hoe het ‘Meisje met de parel eruit zou zien als het door een andere schilder dan Vermeer gemaakt zou zijn.
Wellicht lukt het Stefan donderdag ook om dat Dall E system live voor ons aan het werk te zetten? Heeft u daar wellicht een interessante vraag over, verras ons.

 

 

 

Scroll naar boven