Donderdag 4 februari 20:00 uur – lezing over Windows op de Mac

Donderdagavond 4 februari 2020 is om 20:00 uur de vijfde online lezing, dit keer over Windows op de Mac. Uw gastheer is de specialist op dit gebied, Tom Prins. Meld u hier aan voor de lezing over Windows op de Mac! Let er bij het invullen op dat u kiest voor de optie Windows.

Er is veel veranderd sinds Tom Prins bij Stichting Klokhuis de eerste presentatie hield over Parallels, want inmiddels praten we alweer over versie 16. Met dit programma draait u eenvoudig Windows op uw Mac en iedere lezing opnieuw blijkt daar grote belangstelling voor te zijn. In de lezing wordt de werking van Parallels uitgelegd en gaat de spreker in op de vele vragen over dit onderwerp.

Aan de orde komen: Hoe kan ik zonder veel moeite Windows draaien op mijn Mac? Wat zijn de voordelen als ik ook al een oude PC heb staan? Hoe zit het als ik Bootcamp al heb? Hoe kunnen Bootcamp en Parallels samenwerken? Wat als ik van Bootcamp af wil, maar wel alles dat daar staat wil behouden? Kan ik ook zware Windows-programmatuur gebruiken of Windows-spellen spelen? Kan ik mijn oude Windows-apparatuur aansluiten? Hoe kan ik 32-bits programmatuur blijven gebruiken nu dat vanaf Catalina niet meer wordt ondersteund? Kan ik Windows en Mac inderdaad afspelen op een iPad, ongeacht waar ik ben?

U krijgt op die laatste vraag overigens een “ja” en zoiets realiseren blijkt niet eens zo moeilijk. Als u ooit nog eens iets met Windows of een ander besturingssysteem wilt doen, zelfs met 32 bits applicaties voor de Mac, dan krijgt u alles eenvoudig uitgelegd.

1 gedachte over “Donderdag 4 februari 20:00 uur – lezing over Windows op de Mac”

 1. Jaap van den Brink

  Ik heb al vele malen Windows met Parallels moeten installeren.
  Na enige tijd moet ik echter best lang (minuten) wachten voordat Windows is opgestart en de programma’s starten erg traag. Als windows een half uur draait gaat alles weer wat vlotter maar loopt soms weer vast..
  Graag een gouden tip om dit te voorkomen.
  Ik gebruik een iMac: (21.5-inch, Late 2013), 2,9 GHz Quad-Core Intel Core i5, geheugen16 GB 1600 MHz DDR3.
  MacOS Catalina Versie 10.15.7 (19H114) en Parallels Version 16.1.2 (49151).
  Met vriendelijke groet en tot donderdag 4 febr. Jaap van den Brink

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven