Donderdag 28 april om 20.00 uur: Pages op de Mac, aan de slag!

U kunt zich nu aanmelden via deze link.
Peter Kraft was er op voorhand al van overtuigd dat één donderdagavond niet genoeg zou zijn voor het veelzijdige programma Pages. Hij kreeg gelijk: dit wordt inmiddels alweer de derde sessie over Pages op de Mac.
Onder het motto ‘hands on’ gaan we in Pages nu echt dingen doen en maken. In de vorige twee Pages-lezingen is vooral aan de orde geweest hóé we een Pagesdocument kunnen vormgeven en aanpassen, maar nu gaan we daar daadwerkelijk mee aan het werk. Noem het een workshop, ook al zitten spreker en deelnemers niet daadwerkelijk met elkaar in een fysieke zaal.

In de hoop dat we er voldoende tijd voor hebben staat op het programma:
• het maken van een tekening op schaal, met special aandacht voor het tekengereedschap in Pages,
• het plaatsen en gebruiken van een (eenvoudige) spreadsheet,
• het plaatsen en gebruiken van en (taart)diagram,
• het maken en gebruiken van ‘secties’ in een Pages-document,
• en als er tijd voor is: nog even terugkomen op het omgaan met plaatjes in een tekstbestand.

Deelname aan deze lezingen staat voor al onze donateurs open en de hand-outs van de lezing kunt u na afloop terugvinden in onze Digitale Bibliotheek. Tijdens zo’n Zoom-sessie kunt U natuurlijk vragen stellen via de chat-functie en de vragenrondes. Na afloop kan nog nagepraat worden op onze Klokhuis Chat op Discord.
Zowel Zoom als Discord werken zonder dat u er aankopen voor hoeft te doen. Een cliënt voor Zoom of voor Discord laat zich gratis installeren.
U kunt Zoom via een browser gebruiken, maar liever via de Zoom-app die bij uw platform hoort. De dinsdag en woensdag voorafgaand aan de presentatie organiseren we voor wie erom vraagt oefenavonden.
Dus indien u er niet meer uit komt, of er zelfstandig net aan durft te beginnen, dan bieden we u persoonlijke ondersteuning. Stuur daarvoor een mailtje met uw telefoonnummer naar helpdesk@klokhuis.nl en we maken een afspraak met u.

Na 28 april houden we onze seizoenspauze, vanaf september pakken we de online lezinngen weer op!

 

Scroll naar boven