De iPhone zou helpen bij spionage volgens Rusland

 


Tja, Rusland is zoals bekend in oorlog en dan is alle berichtgeving onbetrouwbaar. De bewering dat via de iPhone stiekem gespioneerd kan worden moeten we dan ook met een korrel zout nemen. Het is wel bekend van Huawei. In de aanloop naar de presidentsverkiezingen wil men de iPhones niet laten gebruiken door overheidsdienaren. Kennelijk wil men ook suggereren dat deze verkiezingen eerlijk zullen verlopen maar bedreigd worden door dit Amerikaanse product.

Het propagandamachientje draait. Een van de beweringen zou zijn: ‘Gooi hem weg of geef hem aan de kinderen’. Ja hoor, een Rus die zijn iPhone wil weggeven. De Russische regering heeft ambtenaren die zich voorbereiden op de presidentsverkiezingen van 2024 verteld geen iPhones te gebruiken, omdat men zich zorgen maakt dat spionnen de telefoons hebben gehackt. Er is dus geen sprake van een algehele boycot en hoe de ambtenaren moeten bellen zonder de voor hen verboden iPhone is nog een raadsel.

 

 

 

 

1 gedachte over “De iPhone zou helpen bij spionage volgens Rusland”

  1. Paulus a.k.a. G0erwt

    Tja, ik weet niet waar dit verhaal vandaan gekomen is, maar het lijkt me vrij onwaarschijnlijk. Zowel het feit dat men de ambtenaren zal verbieden de iPhone te gebruiken, zonder de telefoons in te vorderen, als het hele spionageverhaal.
    Voor zover ik een idee heb van het leven in Rusland kun je als ambtenaar niet met een iPhone werken resp. in bezit hebben zonder toestemming. Als die apparaten nog steeds te koop zijn in Rusland is dit verhaal helemaal vreemd.
    Maar … misschien wil de Russische regering een ‘gebaar’ maken naar ‘hun grote vriend’, die thans op bezoek is?
    Nog maar kort geleden heeft hij die tamelijk geschoffeerd. Dus hij heeft wel iets ‘goed te maken’.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven