Apple Watch: deze keer wel een echte upgrade


Wie een Apple Watch 6 had, hoefde bepaald niet naar de winkel te hollen voor een versie 7 of 8. Jawel, de zeven en de acht hadden respectievelijk een S7- en S8-chip, maar … het was in de praktijk gewoon een S6. Beetje nep dus. De mogelijkheden bij de versie acht namen wel toe, de lichaamstemperatuur kon worden gemeten, maar dat was het dan ook.

Ook in versie negen geen nieuwe sensoren, maar de chip is nu een Siliconvariant en de sprong is een beetje te vergelijken met die van Intel naar M1 in de Mac. Het is echt sneller en het werkgeheugen is nu 64Gb, mogelijk een beetje overkill. Leuk voor snelle games, maar wie doet dat op een Watch? Aan de andere kant, wat meer geheugen kan geen kwaad.

De meeste mensen kopen een aluminium case, niet in de laatste plaats omdat varianten met staal of titanium nogal met een meerprijs komen. Van die extra uitgave kunt u wat mij betreft beter een Ultra 2 kopen. Het beeld van de Watch 9 is scherper dan de voorgangers,  en dat is merkbaar. 2000 Nits voor de kenners.

Dat is al veel, maar  de Ultra 2 doet er nog een schepje bovenop: 3000 Nits, toe maar. De nieuwe versie Ultra 2 heeft ook dezelfde S9 Siliconchip als de negen. Er is wel een action knop die je voor de eigen doelen kan instellen. Standaard zit er de mogelijkheid in om met het horloge te bellen zonder iPhone. Het grotere scherm maakt het mogelijk er meer programmasymbolen op te zetten. Dit kan de meerprijs waard zijn.
Feitelijk is hij in prijs verlaagd. Absoluut met een paar tientjes, maar er was ook inflatie en dan is de prijsdaling meer dan honderd euro.

Scroll naar boven