Apple blokkeert Beeper Mini, een Android toepassing


Apple heeft Beeper Mini geblokkeerd. Een beetje delicaat, want het is een toepassing van Android.

Apple geeft aan dat de stap noodzakelijk was. Apple legt de nadruk nogal op privacy en veiligheid. Beeper kwam met valse inloggegevens aan toegang tot iMessage. Het systeem kon dit niet onderscheiden en zag dit als een bericht door iMessage zelf. Apple verklaarde dat dit risico’s meebracht, zoals de openbaarmaking van metagegevens en de gebruikelijke spam en phishing. Beeper bestrijdt dit met als argument dat niemand die gegevens kan lezen behalve de zender en de ontvanger, maar ja, het staat alleen in hun eigen verklaring. Beeper benadrukt het belang van platformonafhankelijke uitwisseling van gegevens. Maar Apple blijkt daar niet zo van onder de indruk te zijn. De blokkade blijft.

 

1 gedachte over “Apple blokkeert Beeper Mini, een Android toepassing”

  1. hallo allemaal,
    wel wel, wat een ‘verklaring’ van Apple. Enerzijds vreemd dat ze dus een eventueel lek niet kunnen dichtmaken. Anderzijds dat ze een concurrent(?) op deze manier moeten ‘uitschakelen’.
    Maar ja, uitschakelen is dus kennelijk gemakkelijker. Ik heb geen idee hoe groot [beeper mini] is als bedrijf. Apple kan echter gemakkelijker eventuele rechtzaken aan, vermoed ik.
    Wanneer komt er eens een onderzoek naar de beleidsmotieven van Apple?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven