7 september werpt een schaduw van prijsdalingen vooruit


Het is nooit zeker, maar de Apple Event komt ongetwijfeld toch met de iPhone 14 en de nieuwe Apple Watch 8. Maar ja, wat nog meer? Voor de hand ligt een update van de AirPods Pro, na de AirPods 3. De AirpPods Pro bieden al heel veel, en qua geluid is er weinig te wensen over, maar de markt wil nu van de oude voorraad af. Het lijkt er op dat er sensoren in komen die niet zozeer met geluid, maar met sport of wie weet met gezondheid te maken hebben. Mogelijk meer met lossless audio. Ruimtelijk geluid werkt al prima.

De iPhone 14 is niet enorm vernieuwend, Apple houdt alleen voor de Pro en Pro Max-modellen een nieuwe snellere chip aan, maar de kortingen voor de iPhone 13 komen al op gang.

Het meest in het zicht zijn nu de prijsdalingen van de inmiddels drie jaar oude en nog steeds prijzige AirPods Pro. De grote jongens als Bol.com en Amazon houden elkaar goed in de gaten en dat resulteert inmiddels in een prijs van € 220 tot € 230, terwijl de brutoprijs van Apple op € 279 staat. Opvallend is 25% korting voor de eigenlijk in onze ogen veel te dure Max koptelefoon.

Het is altijd de vraag of het verstandig is vlak voor een Apple Event te kopen. De prijzen van de eerdere generaties gaan daarna altijd omlaag. Dan kunt u altijd nog de keuze maken voor een goedkoper iets ouder model.

In de Mac-wereld kunnen we inmiddels vragen stellen bij de M1-mini. Het is aannemelijk dat die binnenkort ook uit zal komen met een snellere chip, net als de MacBook Air.

Overigens is onderwijskorting mogelijk als u er voor in aanmerking komt. De Mac mini op basisniveau met 8 GB geheugen en 256 GB opslag gaat dan voor €751,– Een suite met onder meer Final Cut Pro, Logic en Motion mag voor studiegebruik mee voor € 199, en u krijgt nog een Apple giftcard van €150 ook.

 

Scroll naar boven