iOS 15.4 geeft mogelijk privacyverbeteringen met de AirTag


Apple heeft iOS en iPadOS 15.4 als  bêtaversie uitgebracht, en hoewel het versies zijn die nog uitgetest moeten worden, zijn ze interessant omdat de nieuwe mogelijkheden al in zekere mate te zien zijn. Versie 15.4 komt waarschijnlijk met verbeteringen voor de AirTag. Dat is hard nodig. Een AirTag is ongeveer even groot als een munt van twee euro. U hangt hem aan uw sleutelbos en u vindt uw sleutels altijd terug met de ‘Zoek mijn’-functie op de iPhone. Op de sleutelbos zijn allerlei varianten te bedenken, een koffer of een fiets, noem maar op.

Wat echter als iemand zijn of haar AppleTag bij u in de koffer of jas stopt? Welnu, u bent dan te volgen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is zonder meer een aantasting van uw privacy en het is dus zaak dat dat snel ontdekt wordt. Daarbij moet versie 15.4 helpen, al is het niet afdoende.

Bij het opzetten van de verbinding met de iPhone komt er nu een melding dat het tracken van mensen zonder hun toestemming een misdaad is in veel landen, maar ja, niet alle mensen die dit doen, zullen daar  van onder de indruk zijn. Anders is het misschien met de mededeling dat door Justitie informatie kan worden opgevraagd over de eigenaar, maar dat moet dan wel in het desbetreffende land geregeld zijn.

Interessanter is dat de ‘Zoek mijn’ functie verbeterd wordt en meer specifieke informatie geeft over welk accessoire is gedetecteerd bij iemand die in de buurt is en blijft. Dit kan ook iets anders dan de AirTag zijn. Mogelijk komen er speciale opties bij voor de ‘Zoek mijn’-functie en tracking.

Het is dus nog afwachten, maar er wordt tenminste aan gewerkt.

 

 

Scroll naar boven