Online lezingenprogramma toelichting

Andere dynamiek
Een online lezing heeft uiteraard een heel ander dynamiek dan een lezing in een zaal. Menig spreker heeft na afloop al gemopperd dat het – zo zonder oogcontact met de zaal en zonder de opmerkingen tussendoor – een compleet andere beleving geeft. Gelukkig zijn daar wel oplossingen voor. We houden uiteraard geen echte vragenronde in de zaal, maar u kunt natuurlijk evengoed uw vragen stellen, alleen anders. Als er direct tijdens de lezing al vragen zijn, dan is het handig om die vragen te stellen via de chat van Zoom.

Op het scherm staat een gereedschapsbalk waarmee u dat kunt doen. De oefensessies die we vooraf organiseren zijn dan mooi om hiermee wat ervaring op te doen. Met ingelaste onderbrekingen kunnen we een ook tijdens de lezing al een vragenronde houden. Met handige gereedschappen zoals ‘raise hand’ (hand opsteken) kan vragen stellen gelukkig ook nog steeds mondeling, zoals we dat in onze lezingen gewend waren. Uiteraard beantwoorden we ook aan het eind van de lezing nog vragen en kunt u verder na afloop online napraten.

U kunt de antwoorden op veelgestelde vragen teruglezen via de FAQ.

Het programma kan nog veranderen
Het kan altijd gebeuren dat de samenstelling van het programma nog aangepast wordt: andere sprekers, een gewijzigde tijd, andere dag … Kijk daarom op onze website voor eventuele updates. Wie zich reeds heeft aangemeld wordt bij wijzigingen uiteraard door ons op de hoogte gehouden.

Nagesprek in Discord
Na afloop van de lezing en het beantwoorden van de vragen in Zoom nodigen we u van harte uit om ook nog even met ons na te praten in de Klokhuis Chat. Net als in Zoom biedt de Discord-software de mogelijkheid om zelf gewoon uw vragen te stellen door te typen of te praten. Maar in deze setting komt u ook aan de beurt als uw vraag maar zijdelings met de lezing van doen heeft.

Het is tevens een mooie manier om kennis te maken met de vele mogelijkheden van onze Klokhuis Chat. Binnen de daarbij gebruikte Discord-software is er bijvoorbeeld een handige functie om zaken te verduidelijken middels het delen van het scherm van een van onze computers. Ook overdag is vaak wel iemand aanwezig in onze Klokhuis Chat. Zodra iemand daar binnenkomt, krijgt een van ons daarvan een melding. Zo is er dus altijd iemand beschikbaar voor de live-helpdesk. Als u vreest dat het lastig zal zijn om zo’n chat binnen te komen, dan is een mail naar onderstaand e-mailadres genoeg. Wij helpen u vervolgens wel naar binnen. Er kan daar veel, ook even gezellig chatten in deze tijd met allerlei beperkingen.

Aanmelden
U kunt uw plaats bij deze geplande lezingen nu alvast reserveren door op de link bij de lezing te klikken. Bent u op het laatste moment verhinderd, dan is dat geen probleem. Wacht liever niet tot de dag zelf met aanmelden, want de kans is groot dat we u dan niet meer tijdig kunnen helpen.
In het weekend voorafgaand aan de lezing versturen we nog een korte nieuwsbrief over de lezing van die week. Dat is een handige herinnering en u weet welke spreker op donderdag om 20.00 uur te verwachten is. Ook de Online Kookshow zullen we zo aankondigen. Heeft u zich nog niet aangemeld, dan is dat het laatste moment om dit te doen.
U krijgt na uw aanmelding een bevestigingsmail retour dat u aangemeld bent voor de lezing, maar er volgt nog een tweede mail. Zo’n 24 uur van te voren versturen we die naar alle aangemelde deelnemers. Die mail bevat alle informatie en inloggegevens die u nodig heeft om de lezing te kunnen bijwonen.

Wat heb ik nodig om een lezing via Zoom bij te wonen?
U kunt Zoom natuurlijk gebruiken via de browsers Firefox of Chrome. Safari ondersteunt niet alle functionaliteit en is daarom niet handig. Deelnemen via een browser werkt, maar het kan slimmer, zeker als u vaker een lezing bij ons wilt bijwonen. Wij adviseren u om deel te nemen via de Zoom-app die bij uw platform hoort.

Die gratis Zoom-software is er voor Mac, voor iPad, voor PC, voor iPhone, etc. Die software moet uiteraard eenmalig geïnstalleerd worden, maar is daarna wel makkelijker in het gebruik. Enkele dagen voor de sessie ontvangt u van ons een e-mail waarin een directe link voor deelname via een webbrowser is opgenomen. Een voorbeeld van zo’n mail ziet u op de volgende pagina.

Heeft u de Zoom-applicatie geïnstalleerd, dan kunt u op die manier direct naar Zoom gaan. U kunt ook de ontvangen Meeting ID en Passcode uit uw e-mailbevestiging direct in Zoom zelf invoeren.

Bekijk het lezingenprogramma.

 

 

Scroll naar boven