Online lezingenprogramma van 6 januari tot en met 31 maart 2022

Lezing Mac en iPad, hoe werkt dat nou samen?

Een online lezing heeft uiteraard een heel ander dynamiek dan een lezing in een zaal. Menig spreker heeft na afloop al gemopperd dat het – zo zonder oogcontact met de zaal en zonder de opmerkingen tussendoor – een compleet andere beleving is.
Gelukkig zijn daar wel oplossingen voor. We houden uiteraard geen echte vragenronde in de zaal, maar u kunt natuurlijk evengoed uw vragen stellen, alleen anders. Als er direct tijdens de lezing al vragen zijn, dan is het handig om die vragen te stellen via de chat van Zoom.

Op het scherm staat een gereedschapsbalk waarmee u dat kunt doen. De oefensessies die we vooraf organiseren zijn dan mooi om hiermee wat ervaring op te doen. Met ingelaste onderbrekingen kunnen we een ook tijdens de lezing al een vragenronde houden. Met handige gereedschappen zoals ‘raise hand’ (hand opsteken) kan vragen stellen gelukkig ook nog steeds mondeling, zoals we dat in onze lezingen gewend waren. Uiteraard beantwoorden we ook aan het eind van de lezing nog vragen en kunt u verder na afloop online napraten.

Op 6 januari 2022 starten we met een lezing van Guy van der Kolk over Mac & iPad, en hoe die samenwerken. Het lezingenprogramma eindigt op 31 maart met een lezing over iMovie door Nathalie Menningh. Het volledige lezingen-programma staat weer online.

Van de vorige lezingen zijn ook hand-outs gemaakt die u kunt nalezen in het naslag onderdeel van de digitale bibliotheek.

 

 

Scroll naar boven