Er is nu een echte Arm-based versie van Windows voor een M-machine met Parallels 18

Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, maar Parallels 18.2 kan nu een betrouwbare versie van Windows 11 aan. Het gaat dan wel om Windows 11 Pro en Windows 11 Enterprise en als u een sterke computer met een Silicon chip heeft is ook de Pro versie van Parallels aan te raden.

Heeft u Parallels 18 in een abonnementsvorm, dan heeft u versie 18.2 ook. Windows 11 is dan eenvoudig en betrouwbaar te installeren. Er wordt gebruik gemaakt van de TPM chip en de beveiliging is goed.

Als u de Pro versie van Parallels overweegt, raad ik u aan naar de aanbieding van de bundel te kijken. Die kost dan 120 euro maar u wint aan snelheid en mogelijkheden.  U kunt dat zien op de vergelijkingstabel die u te zien krijgt als u in de advertentie de Pro-versie aanklikt. Ventura 13.2 is ook gewenst.

Deze versie van Windows 11 is met 259 euro  wel stevig geprijsd. Parallels heeft een soort utility waarbij alles snel en goed wordt geïnstalleerd. Werken zonder activatie van Windows 11 is er echter maar voor korte tijd bij.

Het werken met de Silicon chips met Parallels gaf nogal wat problemen maar dit loopt wel goed.

 

 

Scroll naar boven