De bètaversies kondigen leuke updates aan


De verklaring waarom we vaak wel weten wat er in de updates en upgrades gaat zitten is vrij eenvoudig. Er worden bètaversies uitgegeven aan gebruikers die dan eventuele foutjes nog kunnen doorgeven. Aardig is dit keer dat in de upgrade van watchOS de mogelijkheid terugkomt om met een swipe links of rechts een andere WatchFace aan te spreken. Dit was tot grote ergernis van velen vervallen ten gunste van een swipe beweging die wel mooi is, maar anders aangesproken had moeten worden.

Prettig is ook de aangekondigde upgrade van tvOS, het operating system van Apple TV. Het is wel meer en meer gericht op streaming en dat met een beter beeld en geluid. Wat het laatste betreft kondigde Apple een nette  samenwerking van Apple TV met de HomePod aan en gelukkig  ook met de mini-uitvoering ervan. Dat laatste is belangrijk, want de HomePods zijn wat duur voor de consument. € 775  voor een stereopaar is nogal fors, maar twee HomePod mini’s zijn nog wel op te brengen, zeker omdat de kwaliteit heel goed is. Apple TV investeerde al heel goed in een beter beeld, en nu wordt het geluid dus ook verbeterd.

Apple TV is weliswaar een ondergeschoven kindje, maar met goed beeld en goed geluid en streaming met uitzendingen waar het geluid is geoptimaliseerd, maken het ding toch aantrekkelijk. Apple moet ook wat, nu de standaard nieuwe tv’s al mogelijkheden ingebouwd hebben die Apple TV benaderen.

Scroll naar boven