Zaterdag 15 april: Klokhuisdag 148


Zaterdag 15 april 2023 bent u weer van harte welkom op de 148e Klokhuisdag in De Boei in Vinkeveen.
Klokhuisdagcoördinator Jan van der Heide en onze andere Klokhuis medewerkers zorgen ervoor dat de Klokhuisdag weer op rolletjes gaat verlopen.
Lezingencoördinator Stefan Menningh heeft weer een interessant programma voor u samengesteld. Er is voor elk wat wils. Zo is er o.a. een interessante lezing over CleanMyMac, het onderhoudsprogramma voor uw Mac-computer. We geven een uitleg over de wijzigingen in DigiD en er is een workshop in het computerlokaal over de nieuwste Apple-applicatie Freeform.
Helemaal nieuw op de Klokhuisdag is het onderdeel iDiscover. Onder leiding van Marcel Bos kunt u daar diverse interessante iPhone en iPad apps leren kennen. Of wellicht wilt u daar zelf een app aanprijzen waar u enthousiast over bent? Bij iDiscover kunnen alle aanwezigen desgewenst draadloos hun iPhone of iPad op het grote scherm vertonen om op die manier een interessante app met de aanwezigen te delen. Het is dé manier om nuttige apps te ontdekken.

In het café proberen we de gezelligheid van de regionale gebruikersbijeenkomsten over te nemen. Ditmaal zal Jan Groot de gehele dag als gastheer in het Klokhuis Café aanwezig zijn. Samen met hem zijn er meerdere Klokhuis-medewerkers aanwezig om u te helpen, mocht u vragen hebben over uw Apple-apparatuur. Neem gerust uw apparatuur mee naar Vinkeveen. Wij zorgen voor voldoende stroomaansluitingen.

Vanaf 10.00 uur zijn de zalen open. Het dagprogramma bevat een aantal doorlopende activiteiten, zoals de handelaren met leuke aanbiedingen, de Klokhuisbalie voor uw vragen en inschrijving van nieuwe donateurs, het Klokhuis café, Hans Besjes, dé vraagbaak voor FileMaker Pro, Klokhuis Vintage en meer.
Elke Klokhuisdag is er wel iets speciaals, zoals de nieuwste hardware ter demonstratie of iets om zelf mee te spelen, zoals een iPad Pro met pencil, een Mac Pro of een Apple TV.
Ditmaal maakt Bart Prins video-opnamen van een van de lezingen om diens presentatie vast te leggen voor onze digitale bibliotheek. Bent u geïnteresseerd in video, spreek hem dan na die opname gerust eens aan. In blok 3 zal Bart een lezing over Final Cut Pro verzorgen waarin deze opnamen ook aan bod zullen komen.

 

Scroll naar boven