Klokhuisdag #148 – zaterdag 15 april 2023

Programma Klokhuisdag

Welkom!
Klokhuisdag #148 wordt gehouden op zaterdag 15 april 2023. U bent dan weer van harte welkom in De Boei te Vinkeveen.
Lezingen coördinator Stefan Menningh heeft weer een mooi programma voor u samengesteld. Op deze pagina leest u daar eind maart meer over. Klokhuisdag coördinator Jan van der Heide en de andere Klokhuis-medewerkers zorgen ervoor dat de Klokhuisdag weer op rolletjes verloopt.
Vanaf 10:00 uur gaan de zalen van De Boei voor u open, maar u bent uiteraard al eerder welkom voor koffie/thee en/of een praatje.

Lezingen
Het lezingenprogramma is opgedeeld in vier blokken.
Blok 1 – start 10:15 uur
Blok 2 – start 11:45 uur
Blok 3 – start 13:15 uur
Blok 4 – start 15:00 uur
In de eerste drie blokken zijn er presentaties, lezingen en workshops. In het vierde blok focussen we ons op onze Kookshow, waarin een grote diversiteit aan vragen opgediend én beantwoord wordt. De vragen die onze donateurs daarvoor aandragen zijn liefst al vooraf ingestuurd, maar ze mogen uiteraard ook ad hoc worden gesteld.

Verdere activiteiten
Naast de lezingen zijn er diverse andere activiteiten: de Klokhuis-balies voor informatie en aanmelding, de hard- en software helpdesk, de foto- en video werkgroep, de handelaren met leuke aanbiedingen, een gratis draadloos netwerk, enz.
Het Klokhuis Café in de foyer is een gezellig ontmoetingspunt. Uiteraard zijn ook het Klokhuis bestuur en administratie aanwezig voor vragen en opmerkingen. In het café proberen we de gezelligheid van de regionale gebruikersbijeenkomsten over te nemen. Ditmaal zal Jan Groot de gehele dag als gastheer in het café aanwezig zijn. Met hem zijn er meerdere Klokhuis-medewerkers aanwezig om u te helpen, mocht u vragen hebben over uw Apple-apparatuur. Neem gerust uw apparatuur mee naar Vinkeveen. Wij zorgen voor voldoende stroomaansluitingen.

Het kan gebeuren dat de samenstelling van het programma op het laatste moment nog aangepast wordt: andere sprekers, een gewijzigde tijd, andere zaal …
Het lezingenprogramma is begin april ook als los document te downloaden uit onze digitale bibliotheek. Het is een handige dagplanner om in Vinkeveen bij u te hebben.Kijk daarom op deze site voor eventuele updates, voordat u een persoonlijke dagplanning maakt en kijk ook op de monitor in de hal van De Boei voor de meest actuele versie.

Voor de lezingen op de Klokhuisdag gebruiken we de volgende classificatie:
= geen enkele voorkennis is benodigd,
 = enige kennis van het onderwerp is prettig, maar niet noodzakelijk,
 = ervaring met het onderwerp/programma is prettig,
 = enige ervaring met het onderwerp/programma is aan te bevelen,
 = een ruime ervaring met het onderwerp/programma is aan te bevelen.

Doorlopend

Volgt in maart 2023

Dagprogramma

Blok 1 – start 10:15 uur

Volgt in maart 2023

Blok 2 – start 11:45 uur

Volgt in maart 2023

Blok 3 – start 13:15 uur

Volgt in maart 2023

Blok 4 – start 15:00 uur

Onze keukenbrigade | De Kookshow | 15:00 uur | zaal 2: Demmerik | begane grond | 
Keukenprogramma’s zijn populair op tv, maar onze Kookshow is werkelijk de beste! Het is een live vragenuur met een zeer hoog entertainmentgehalte. De slimste mannen van de Klokhuis-helpdesk zijn hier aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Dit keer zullen Marcel Bos, Ed Boon, Eddie Bindt en Stefan Menningh proberen om samen de antwoorden te geven.
De spelregels?
Het is een kookshow, dus gebruiken zij een kookwekker. Per item is er maximaal 7 minuten, en in heel bijzondere gevallen is er één verlenging. Daarna komt er onherroepelijk een einde aan het onderwerp. Doorpraten kan, maar wel op een later moment. Want gáát die wekker, dan móeten we door naar een volgend onderwerp. Dat houdt lekker de vaart erin.

Donateurs kunnen onderwerpen aandragen middels een vraag aan de crew van de Klokhuis-keuken. Het antwoord hebben ze al panklaar voorbereid indien zo’n vraag tijdig binnen is. Stel uw vragen via het aanmeldformulier zodat uw vragen bij onze keukenbrigade terecht komen. Bij de ‘last-minute’ vragen die ter plekke worden gesteld moeten onze koks wat meer improviseren. We zorgen dat alle verstrekte ‘recepten’ zo snel mogelijk na de Kookshow beschikbaar komen in de digitale bibliotheek. Daar zijn trouwens ook de antwoorden uit eerdere Kookshows terug te lezen. Vragen vooraf kunt u aanmelden via deze link: Kookshow

Scroll naar boven