Zaterdag 6 januari 2024: regionale Klokhuisbijeenkomst in Nijmegen

Klokhuis Apple gebruikerscafé de Hemel - Nijmegen
Na de jaarwisseling bent u 6 januari weer van harte welkom in Café De Hemel in Nijmegen. Hier combineren we de helpdesk en gezelligheid in dit sfeervol café in de Nijmeegse binnenstad. Er is dan ook meer mogelijkheid om problemen aan te dragen die wat meer tijd kosten. U hoeft zich niet aan te melden, het is gewoon een inloop. We kijken met genoegen terug op een wel zeer succesvolle en druk bezochte  bijeenkomst op 2 december! Wordt januari weer zo’n succes? Kom langs in Café De Hemel!

We praten met elkaar over de ontwikkelingen binnen Apple. Maken elkaar attent op handige apps voor de iPhone en iPad en helpen u met uw problemen op hardware- of software-gebied.
In de praktijk zijn de gestelde vragen zeer divers en op een breed terrein. Dat vinden de Klokhuis medewerkers net zo leuk als vragen op het meest elementaire niveau. Er is geen vraag waar u zich voor zou moeten schamen. Neem uw partner of introducé mee en geniet van deze dag, van Nijmegen, onze hulp, een prettig gesprek of een lekker drankje.
We lossen de Apple-problemen nagenoeg altijd zelf op, maar indien nodig hebben we op zo’n dag heel veel Klokhuis-deskundigheid via de media achter de hand.

Als u hulp nodig heeft met Final Cut Pro of video, meld dat dan even van te voren, dan seinen we onze videoman Henk van Kuijk in en komt hij ook langs. Henk woont in de buurt, maar moet het wel even weten.
Café De Hemel is een sfeervolle plek. Het ligt vlak achter de Grote Markt. Uw consumpties zijn uiteraard wel voor eigen rekening. Ook als u niet uit de regio Nijmegen komt, bent u tussen 11:00 en 16:00 uur van harte welkom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachten over “Zaterdag 6 januari 2024: regionale Klokhuisbijeenkomst in Nijmegen”

 1. Tja, hoewel jullie het wel weten, is het vraag of anderen dat ook weten: de hulp die ik bied op het gebied van ‘levensduurverlenging’ van ‘unsupported models’. Apple spreekt dan soms al van ‘vintage’ machines.
  Recent heb ik nog een ‘geval’ kunnen oplossen.
  De iMac’s uit 2011 en 2012 kunnen volgens Apple, met hun macOS X niet verder komen dan 10.13: High Sierra. Dan ben je terechtgekomen in de gevarenzone dat er geen beveiligingsupdates voor de browsers meer komen! Dus … adviseert Apple … koop een nieuwe(re) machine. Logisch, gezien vanuit hun verdienmodel.
  Ik en anderen, waarvan ik het ‘kunstje’ heb afgekeken, zeggen: kijk eerst eens of je alle nieuwigheden echt nodig hebt. Of dat je met een systeem, dat nog wel van beveiligingsupdates wordt voorzien, verder kunt. Zoals daar zijn macOS X 10,15: Catalina.
  Op de eerder genoemde iMac’s uit (mid) 2011 en 2012 en later draait macOS 14 Sonomo ook nog steeds!! Dus dan heb je veilige browsers!
  Als mensen die vraag hebben kom ik ook weer langs in Nijmegen, maar alleen als ik het vooraf weet.
  Iedereen een prettige jaarwisseling en een gezond 2024.
  Groeten uit Weesp.

 2. Wij weten het zeker wel, Paulus en we hebben je al achter de hand en kunnen en willen je ook oproepen als er van te voren een duidelijke vraag komt, die binnen jouw specifieke deskundigheid ligt. Als we het zelf niet weten, weten we bijna altijd wel wie het wel weet;-). We proberen het met zijn tweeën te doen en je weet dat dit uit kostenoogpunt is. In de praktijk werkt het ook goed met twee mensen die een brede kennis hebben en die desnoods contact kunnen zoeken in de Applekring.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven