Klokhuisdag 23 april, mis het niet – een opsomming van onze activiteiten

Velen die dit lezen zijn al donateur. Wie het Klokhuis Magazine ontvangt, kan het dus al gelezen hebben. Bent u Apple-liefhebber en heeft u vragen op welk gebied dan ook? Klokhuis heeft meestal het antwoord wel, en als u op 23 april naar De Boei in Vinkeveen komt, kunt u kennismaken met al onze activiteiten. Klokhuis bestaat uit vrijwilligers die enthousiast zijn en dit allemaal om niet doen. Ja, dat principe bestaat nog en dat doen we op 26 augustus a.s. al veertig jaar zo.

Maak dus kennis met StichtingKlokhuis, u mag zo naar binnen. U merkt de sfeer van gezellig behulpzaamheid meteen en mocht u donateur worden, dan zijn die paar tientjes misschien wel het best bestede geld van het jaar. Senioren zijn van harte welkom en domme vragen zijn er voor ons niet. De donatie is nodig om alle activiteiten te financieren. Een accomodatie is niet gratis, al kost het u niks.

Hierbij de tekst die we in ons overigens zeer fraaie Klokhuis Magazine plaatsten.
Genoeg over de moeizame tijd achter ons. We kijken vooruit, en we kijken er ook naar uit: allereerst weer een Klokhuisdag en wel op 23 april aanstaande.

Het is tijd om elkaar weer te ontmoeten. Het is gezellig met daarbij de onderlinge sfeer van behulpzaamheid, dat zijn immers de kenmerken van de Klokhuisdag. Natuurlijk zijner weer de presentaties, ook nu weer met een keur aan onderwerpen. Maar we voegen er iets aan toe, iets wat al veertig jaar in zekere zin al was, maar wat we nu meer handen en voeten willen geven.

De Klokhuisdag heeft als principe dat we in een gezellige sfeer van behulpzaamheid kennis kunnen nemen van interessante zaken, en de hulpvragen die er zijn kunnen beantwoorden. 

Veertig jaar geleden kon u ook al aanschuiven bij iemand met een Klokhuisshirt en echt nieuw is het ook niet, maar we willen het wat laagdrempeliger maken. We noemen het naar analogie van de regiobijeenkomst het Café. U schuift gewoon aan bij een tafel waar iemand met een klokhuis-shirt zit. Ook de videogroep met ondermeer iMovie zit hier nu. Er is op vele terreinen deskundigheid aanwezig. Een greep: GPS, backup, gezondheid, Apple Watch, iPhone, iOS 15, Monterey, netwerk, hardware, beveiliging, computer schoonmaken en ruimte winnen, de HomePod mini en zo kunnen we wel even doorgaan. Kortom, uw vraag zit er vast bij. Gezellig!

Het Klokhuis Magazine bevat weer een keur aan artikelen op verschillend niveau – en dan weten we weer waarom we het een magazine noemen. Er is genoeg. U hoeft alleen naar op de link te klikken en het blad staat klaar, u hoeft niks in te vullen.

Het programma voor de presentaties vindt u verderop in dit blad. Het is weer zeer de moeite waard. Voordat u het vergeet: voor één van de presentaties moet u uw fototoestel of iPhone eigenlijk meenemen. Kleur is een belangrijk element en u kunt met eenvoudige middelen uw camera beter instellen. Dan moet u hem dus inderdaad wel bij u hebben. Vergeet het niet, maar als hem onverhoopt toch niet bij zich heeft, dan is de presentatie over colormanagement nog steeds een grote eyeopener. Door de kleuren goed in te stellen maakt u betere en meer natuurgetrouwe foto’s. En verder spreekt het lezingenprogramma voor zich. Het is de moeite waard en de lezinggevers hebben hun best gedaan. Kijk wel altijd even op www.klokhuis.nl voor de laatste wijzigingen.

Dat kan kort voor de Klokhuisdag, maar een bezoek aan onze site is altijd de moeite waard. We hadden lang te weinig bemensing voor deze tijdrovende klus en het ligt nu niet meer alleen op de schouders van onze immer actieve Jack van Soest. De site is voor het actuele nieuws, leuke software, probleemoplossingen, updates, tips en trucs en alles wat we leuk vinden om te delen. Klik op de link in de vorige alinea en u snapt wat ik bedoel.

De digitale lezingen zijn een schot in de roos gebleken. U kijkt in uw luie stoel naar de presentaties. Iedereen die zich aanmeldt, merkt hoe makkelijk het gaat. U kunt tijdens en na de lezing uw vragen stellen. Voor de zomer komt er nog één. Op 28 april gaat Peter Kraft nog even praktisch met Pages aan de gang. Let voor de aankondigingen van de digitale lezingen en ander nieuws in de Nieuwsbrief. Als u die even niet meer kunt vinden: aanmelden op www.klokhuis.nl kan ook altijd. Het is de bedoeling  dat we in de herfst weer verder gaan met online lezingen. Zo heeft u vanaf september ook interessante presentaties tussen de Klokhuisdagen in.

De digitale lezingen worden nu bewerkt door onze videoman Henk van Kuik en de eerste twee zijn op dit moment van schrijven beschikbaar in de digitale bibliotheek op onze website.
Die presentaties kunt u nu op uw gemak thuis bekijken. Handig als u het een keer gemist heeft. Het zijn de lezing van  Guy van der Kolk – samenwerking van Mac en iPad en de lezing van Marcel Bos – vinden in plaats van zoeken. En er volgen er meer. Als u voor het eerst onze digitale bibliotheek bezoekt, neem dan eens kennis van het vele aanwezige materiaal. Voor tooegang tot onze digitale bibliotheek dient u wel donateur te zijn.

 

Scroll naar boven