Klokhuis fotowerkgroep: wandeling op 14 oktober


Zaterdag 14 oktober 2023 is er weer een wandeling van de Fotowerkgroep van Klokhuis. Dit keer een wandeling rondom Jachtslot Mookerheide. Dat ligt in de kop van de provincie Limburg op ongeveer 10 minuten rijden van Nijmegen.
De organisator van de wandeling is Marcel Bos. Marcel is per Facetime bereikbaar op marcelbos@icloud.com

Jachtslot
Het jachtslot is een parel uit de afgelopen eeuw, volledig in jugendstil / art nouveau. Ze is net door Natuurmonumenten volledig gerestaureerd. Het ligt op Landgoed Mookerheide.

Locatie
Jachtslot Mookerheide, Heumensebaan 2, 6584 CL Molenhoek
Je kunt  met de trein naar station Mook/Molenhoek. Vandaar een korte maar stevige wandeling naar het jachtslot. Vanaf het jachtslot lopen we naar een spectaculair uitzicht vanuit de Mokerhei op Brabant.

De korte route is er heuvelig en biedt vaak fraaie uitzichten: dalen en stijgen … Er is ook een alternatieve route. Die gaat vals plat omhoog, maar is langer. Mensen die moeilijker ter been zijn kunnen eventueel ook naar het uitzicht rijden of gereden worden.
Er is ruime gratis parkeergelegenheid bij het jachtslot. Bij het uitkijkpunt is er ook parkeermogelijkheid, maar die is beperkt.

Verzamelen
Van 10:00 – 10:30 uur in het restaurant van het jachtslot. Vanaf het parkeerterrein naar het jachtslot is de ingang rechts.
De wandeling gaat door een natuurgebied zonder horeca, dus neem zelf een lunch en drinken mee.

Aanmelden
Per e-mail aanmelden wordt op prijs gesteld. Je wordt dan op de hoogte gesteld van laatste wijzigingen. Maar ook zonder aanmelding ben je van harte welkom.

Discord
Op het Discord-kanaal van de fotogroep wordt de laatste informatie over de wandeling gedeeld, dat is kanaal #fotogroep: https://discord.com/channels/630704500637827072/1033355426827350056

Na aanmelding bij Discord kan je alle oude berichten op die plek nalezen, dus je hoeft niets te missen.

Vervoer
Als je iemand met de auto bij het station kan ophalen, laat het dan wel weten, dan kunnen we het van te voren regelen. Op de dag zelf is Marcel bereikbaar via marcelbos@icloud.com.

Scroll naar boven