Hulpvragen bij Klokhuis afgelopen Klokhuisdag


Stichting Klokhuis verleent al meer dan 40 jaar hulp bij computerproblemen met de Mac. Een mailtje naar onze helpdesk is voldoende maar uiteraard kunt u ok op de Klokhuisdagen terecht, of bij de regionale bijeenkomst in Nijmegen. Electronisch kan het goed op Discord waar we wat extra mogelijkheden hebben.

Het nadeel van hulpverlenen op de bijeenkomsten is wel eens dat het door de donateur of hulpverlener wordt vergeten om even contactgegevens uit te wisselen. Menselijke fout, maar toch lastig.

Afgelopen Klokhuisdag werden we aangesproken door iemand die met zijn Mac computers op afstand wilde kunnen raadplegen. Niet alleen Mac’s maar ook pc’s.

Ondergetekende heeft hier vaak over geschreven maar dan ging het om de vraag hoe je een Mac of pc op de iPad oproept. Er even tussendoor dan maar, dat kan met het programma Parallels Access.

Wat echter als de computer waarmee verbinding moet maken met het scherm op de Mac moet verschijnen? Welnu dat kan ook, maar dan met het programma Screens. Eigenlijk zegt de naam het al.

Het prettige van dit programma is dat het makkelijk is op te zetten, maar de af te beelden Mac moet wel aan staan. Het is ook niet de bedoeling dat er zo maar een Mac over kan worden genomen en dat vereist wat zekerheden.

Als hier aan is voldaan dan werkt Screens prima. Het doet echter ook niet meer dan dat. Het is te koop voor € 36,29, maar ook onderdeel van SetApp.

We moeten het helaas zo doen, omdat we geen gegevens hebben uitgewisseld.

 

Scroll naar boven