Klokhuis fotowerkgroep naar het HCM


In juni was de Klokhuis fotowerkgroep te gast in het HomeComputerMuseum (HCM) in het centrum van Helmond.
De organisator van deze dag was Robert Drissen, hij is vrijwilliger van het HCM, met als specialisatie de moderne pc’s, laptops, Macs en operating systems als Windows, macOS, iOS, Android en Raspberry Pi OS (vroeger Raspbian). Robert is 20 jaar CAD-tekenaar geweest en heeft al 37 jaar lang IT support als hobby.

Bij het HCM zijn de allereerste computersystemen te zien, zoals de eerste digitale rekenmachine de Commodore KIM-1. De eerste processor Intel 4004, een replica van de Apple I. Natuurlijk is ook de Apple ][ te bewonderen en klonen van de Apple ][ zoals de Pearcom. Maar ook de Commodore en de Nederlandse computers Holborn en Tulip Computers.

De replica van de Apple I wordt getoond zoals hij werd verkocht: als printplaat. De computers worden in een bij het tijdperk van de computer passend meubilair getoond. Het museum is er trots op dat het meerendeel van de computers werkend te zien is. Dat geeft het museum een aparte sfeer. [een uitgebreider verslag verschijnt in het aankomende Klokhuis Magazine]

Scroll naar boven