Informatie over uw jubileumgeschenk

Een dezer dagen ontving u van ons een uitnodiging voor de jubileumbijeenkomt van 10 september, samen met een USB-stick in creditcard formaat met een opslagruimte van 16 GB. Handig, want u stopt hem bij uw andere pasjes, en heeft dan altijd een USB-stick bij zich. De tekst ‘druk zo’ heeft er niets mee te maken, het is het logo van de drukkerij (leverde ons korting op).

We vonden dat een mooi cadeau, maar helaas was voor velen niet direct duidelijk dat dit ‘rare stukje plastic’ een USB-stick is, in creditcard formaat. Door het ontbreken van een toelichting heeft dit tot verwarring geleid. Onze excuses hiervoor.

Als u de creditcard met de afbeelding van de Klokhuisdag voor u houdt, ziet u een verdikking. Daarachter zit de USB-stick. Als u op de verdikking drukt komt de USB-stick los. U kunt ook de rand van de verdikking met duim en wijsvinger bewegen dan komt de USB-stick ook vrij. U kunt de USB-stick nu in uw computer of laptop steken. Na een paar seconden krijgt u dan een icoon met ‘No Name’ op het scherm. Als dit niet gebeurt, moet u de USB-stick er andersom in steken. De USB-stick moet u nog wel formatteren. U kunt er wel dingen op opslaan, maar in principe kan uw Mac kan het MS-DOS formaat lezen. Voorzover nodig:  ga naar Ga -> Hulpprogramma’s -> Schijfhulpprogramma, en volg de instructies voor ‘Wis’ voor ‘Untitled’.

Scroll naar boven