Werkplaats #6 – Fotobewerking: zaterdag 12 oktober 2019

We willen in deze Werkplaats in Zoetermeer laten zien hoe in verschillende pakketten foto’s kunnen worden nabewerkt. Er is een viertal foto’s uitgezocht die een leuke technische uitdaging vormen. De set is beschikbaar voor alle Klokhuis-donateurs in zowel .raw- als .jpg-formaat. Ga ermee aan de gang in uw favoriete fotobewerkingspakket. In de Werkplaats vergelijken we de resultaten en praten we na.
Bent u klaar met uw bewerkingen, stuur de foto(s) dan als .jpg retour aan Stefan en vertel daarbij in welk pakket u de manipulaties heeft doorgevoerd. Dat kan bijvoorbeeld gewoon gedaan zijn in Foto’s, maar ook in Lightroom, Photoshop, Darktable, Affinity Photo, Luminar of Capture One, om er maar eens een paar te noemen.
Stefan maakt een carrouselpresentatie van alle geretourneerde foto’s en we zullen die bij aanvang van de Werkplaats vertonen. Waar zitten de verschillen, wat valt er op, etc.?
Daarna zullen we in een bepaald pakket laten zien met welke gereedschappen gewerkt is. Het gaat daarbij vooral om een demonstratie van de functionaliteit en bedieningsgemak van ieder pakket. Iedere Klokhuis-donateur met belangstelling voor fotografie is welkom. Opgeven kan via het aanmeldformulier of via forum. Introducés zijn welkom.

1 gedachte over “Werkplaats #6 – Fotobewerking: zaterdag 12 oktober 2019”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven